Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPAS U TEGLI

Riješite se muha i komaraca na prirodan način: Ovo su biljke koje ti leteći napasnici ne podnose

?akovec: Gra?ani željno o?ekuju zaprašivanje protiv komaraca
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
20.06.2024.
u 07:00

Ako niste pobornik korištenja insekticida koji mogu kontaminirati vaš dom te dovesti u opasnost ljubimce ili djecu, onda biste trebali razmisliti o prirodnim metodama protiv buba

S toplijim danima stižu i muhe, komarci i ostali leteći napasnici od kojih se ponekad teško obraniti. Ako niste pobornik korištenja insekticida koji mogu kontaminirati vaš dom te dovesti u opasnost ljubimce ili djecu, onda biste trebali razmisliti o prirodnim metodama protiv buba. Pritom vam glavni saveznik mogu biti biljke. Većina njih muhe i komarce neće ubiti već će ih jednostavno držati podalje od vašeg doma. Stoga je uređenje malog vrta na balkonu ili u blizini ulaza u vaš dom dobar način da riješite svoj problem.

VEZANI ČLANCI:

Primjerice, muhe odbija miris bosiljka i mente koje možete u teglice posijati iz sjemena ili u vrtnim centrima kupiti već izrasle biljke koje je obično potrebno presaditi u veće teglice. Osim što ćete se riješiti muha, pri ruci ćete imati odličan začin i dodatak juhama, tjesteninama, čajevima i drugim delicijama koje spremate u svojoj kuhinji.

Ako imate više prostora na balkonu ili u vrtu, jednu teglicu ili komad tla rezervirajte za lavandu ili stablo limuna. Njihove mirise muhe također ne podnose pa će područje na kojem rastu te biljke zaobilaziti u širokom luku.

GALERIJA: Smrdljivi martini ponovno su se pojavili: Donosimo nekoliko načina kako ih se riješiti, a jedan trik veliki je hit!

?akovec: Gra?ani željno o?ekuju zaprašivanje protiv komaraca
1/5

Baš kao i muhe, ni komarci ne vole miris lavande pa ćete odabirom te biljke biti na dvostrukom dobitku. Ako živite u stanu i na svom balkonu nemate dovoljno mjesta za biljku u teglici, nabavite sušenu lavandu i objesite je blizu ulaza u dom ili je stavite u vaze u prostorijama u kojima provodite najviše vremena.

Osim lavande, komarci ne vole niti neven, kao ni kadulju i ružmarin. Posadite ih u blizini kuće i osigurajte si mir u toplim ljetnim večerima.

Ako pak zbog ograničenosti prostorom ili nekog drugog razloga niste u mogućnosti nabaviti neku od spomenutih biljaka, pomoći će eterična ulja i mirisni štapići koji sadrže arome spomenutih, bubama mrskih biljaka.

Izgubila je prsten u vodi dok je skakala s litice: ‘Išli smo ga tražiti i našli nešto sasvim drugo’

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije