Mnogi na ljetovanju žele dobiti lijepu preplanulu boju, ali i zadržati je nakon povratka kući. Uz dostupne proizvode za samotamnjenje dobiti lijepu boju je puno brže i jednostavnije nego prije, no ona i dalje nestane čim se prestane s redovitim sunčanjem. Stručnjakinja za samotamnjenje Jill McLean otkrila je zato kako postići savršenu preplanulost kože i dulje zadržati boju, piše The Sun.
Genijalan razlog da stavite češnjak pod jastuk već večeras
Ona kaže da je vrlo važno da se na kožu nanosi sredstvo za postupno tamnjenje koje ima hranjive sastojke, kako biste ju i hidratizirali. Također, važno je i da prije nanošenja odabranog sredstva za tamnjenje napravite piling kože jer ćete tako osigurati dobru podlogu za zadržavanje tena, te će samim time on i dulje trajati.
Osim toga, važno je kožu svakodnevno hidratizirati pa birajte hidratantne kreme i ulja posebno kreirane za produljenje preplanulosti, i nanosite ih ujutro i navečer.
Stručnjakinja savjetuje i da pri tuširanju izbjegavate korištenje spužvica jer njima možete skinuti površinski sloj kože koji je potamnio, te da nakon tuširanja umjesto trljanja ručnikom „tapkate“ po koži kako bi boja što dulje ostala.
Pokušajte se i tuširati hladnom vodom, ili barem izbjegavajte pretoplu vodu, jer ona vodi dehidraciji kože, a zatim i guljenju površinskog sloja.
Ako puno vremena provodite u vodi trebaju vam sredstva za samotamnjenje koja su visoko hidratantna. Naime, klor u bazenima može na pojedinim dijelovima tijela skinuti i posvijetliti preplanuli ten, kao i isušiti kožu, pa je ključno paziti kakve proizvode za tamnjenje koristiti.
Na boju može utjecati i ono što jedete pa bi tako vam jelovnik trebao biti pun voća i povrća. Ono naime sadrži karotenoide koji pridonose zdravoj boji kože pa su, osim što se koriste za pripremu kože za sunce, dobri i kao saveznici za čuvanje boje. Trebali biste tako jesti namirnice narančaste boje poput mrkve, marelice, dinje i breskve, kao i zeleno povrće poput špinata, kelja i kupusa. Za očuvanje zlatnog tena nemojte zaboraviti i na konzumaciju rajčice, paprike i lubenice, savjetuje stručnjakinja.
Ovih 10 namirnica ljeti treba češće jesti: Mrkva, mladi sir, crno vino...