Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savršena kosa

Sedam pravila o kosi koje morate prekršiti ako želite dobru frizuru

kosa (1)
Foto: Pixsell
1/7
18.04.2011.
u 00:01

Kako volimo onu "pravila su tu da bi se rušila", posebno kada imaju veze s frizurama i stiliziranjem kose

1. Žene starije od 40 godina ne bi trebale nositi dugu kosu - KRIVO

Pogledajte ljepotice poput Elle Macpherson, Brooke Shields i Demi Moore koje su blizu pedesete, a ne pada im na pamet ošišati se samo zato što duga kosa navodno nije za žene koje su prešle četrdesetu. Jedino na što biste trebali paziti jest da je kosa zdrava te da joj date volumen, poželjno je da je lagano i nakovrčate jer bi sasvim ravna kosa mogla istaknuti pokoju boricu na licu.

2. Cvijet u kosi primjeren je samo za mladenke - KRIVO

Marc Jacobs predložio je za ovo ljeto voluminozne frizure u stilu sedamdesetih s velikim cvijetom u kosi, što izgleda savršeno. Za hrabre, veliki je cvijet itekako poželjan, a za one malo manje hrabre, stilisti predlažu sasvim mali cvijet iza uha, koji će vašem stylingu dati dozu šarma i chica.

3. Crvenokose žene ne smiju nositi crveni ruž - KRIVO

Glumica Amy Adams jedna je od crvenokosih ljepotica koje dokazuju suprotno. Odvažite se, probajte, sigurni smo da nećete požaliti!  Vizažisti savjetuju tek da oči i obraze našminkate čim neutralnije kako bi crveni ruž došao više do izražaja te kako se ne bi 'tukao' s kosom. 

4. Nikad ne nosite mokru kosu - KRIVO

Baš kao što je pokazao Alber Elbaz za Lanvin u kolekciji za proljeće/ljeto 2011., mokra kosa može izgledati jako dobro i zanimljivo. Ako ste u žurbi ili jednostavno nemate volje za stiliziranje kose, svežite mokru kosu u rep i spremni ste za izlazak. Takav pothvat ipak savjetujemo samo za toplije ljetne dane kako ne biste pamtili ovu frizuru po prehladi.

5. Šiške ne smiju biti valovite - KRIVO 

Koliko je samo žena s valovitom kosom odustajalo od šiški u strahu da im neće dobro stajati ili su ih peglale i ravnale kako bi se uklopile u "pravila"? Dobre vijesti stižu od ponajboljih hollywoodskih frizera, koji kažu da je tom pravilu odzvonilo. Glumice poput Carey Mulligan, Amande Peet i Zooey Deshanel dokaz su kako valovite šiške šarmantno izgledaju. 

6. Obavezno bojite sijedu kosu - KRIVO

Iako će rijetko koja žena dopustiti da joj se vidi ijedna sijeda, a kamoli da pusti svoju sijedu kosu, kada pogledamo prekrasnu američku manekenku Kristen McMenamy, ne možemo ostati ravnodušni prema tome kako dobro nosi svoju srebrnu kosu. Istina, ovo pristaje samo rijetkim sretnicama i, budimo realni, samo istinskim ljepoticama poput Kristen.

7. Za večernji izlazak obavezno dignite kosu - KRIVO

Kosa dignuta u punđu odlično funkcionira i preko dana. Ljubiteljica toga trenda je Jennifer Lopez, koja raspuštenu kosu gotovo uvijek nosi na večernjim događanjima, dok se s dignutom kosom često pojavljuje preko dana.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije