PROMO

Sindrom nervoznih crijeva više pogađa žene!

Flobian
10.09.2024.
u 11:42

IBS ili sindrom iritabilnog crijeva je kompleksan poremećaj probavnog sustava koji može uzrokovati različite simptome, uključujući promjene u frekvenciji i obliku stolice, nadutost, grčeve, plinove i nelagodu u trbuhu. Ovaj poremećaj često može biti frustrirajući i utjecati na kvalitetu života pojedinca.

Kada se javlja sindrom nervoznih crijeva?

Iako točan uzrok IBS-a u potpunosti nije jasan, smatra se da su faktori kao što su stres, genetika, loša prehrana, moderan način života, hormonalne promjene i neravnoteža crijevne flore uključeni u njegovu pojavu.

Jedan od ključnih čimbenika kod tegoba IBS-a je održavanje zdrave ravnoteže crijevne flore. Crijevna mikroflora je složena zajednica mikroorganizama koja naseljava naš probavni sustav i ima ključnu ulogu u probavi hrane, apsorpciji hranljivih tvari i održavanju zdravlja probavnog sustava. Kada dođe do neravnoteže ili disbioze u crijevnoj flori, mogu se javiti simptomi IBS-a.

Zašto su žene više pogođene sindromom nervoznih crijeva?

Važno je napomenuti da su žene češće pogođene sindromom nervoznih crijeva i da imaju veću predispoziciju za razvoj ovog poremećaja. Hormonalne promjene tijekom menstrualnog ciklusa mogu utjecati na funkcioniranje probavnog sustava a stres i emocionalni faktori također mogu imati značajan utjecaj.

Zbog toga je još važnije da žene koje pate od sindroma IBS-a pronađu prirodna rješenja kako bi ublažile simptome i povratile ravnotežu u svom probavnom sustavu.

Prehrana kod sindroma nervoznih crijeva

Prehrana je individualna stvar kod svakog bolesnika, no generalno treba izbjegavati slatkiše, mliječne proizvode, žitarice, kavu, hranu koja sadrži gluten, te paziti da se generalno ne unose namirnice koje uzrokuju nelagodu u probavnom sustavu. U novije vrijeme se preporučuje i tzv. "low FODMAP" dijeta kao jedan od načina smanjenja simptoma nervoznih crijeva.

Postoji li rješenje za tegobe uzrokovane nervoznim crijevima?

Probiotici su korisni mikroorganizmi koji se prirodno nalaze u našem probavnom sustavu, a unosom odgovarajućih suplemenata možemo pomoći u obnavljanju i održavanju zdravlja crijevne mikroflore. Jedan od najvažnijih bakterijskih sojeva kod tegoba IBS-a je Lactobacillus plantarum 299v koji je ključni sastojak Flobian® kapsula.

Lactobacillus plantarum 299v je bakterijski soj koji je pokazao izuzetnu učinkovitost u ublažavanju simptoma IBS-a, uključujući nadutost, grčeve i promjene u stolici što je dokazano brojnim kliničkim studijama. Studije su pokazale da ovaj probiotik ima sposobnost održavanja ravnoteže crijevne mikroflore, smanjuje upale u probavnom sustavu i poboljšava opće stanje probavnog sustava. Flobian® sadrži optimalnu dozu Lactobacillus plantarum 299v u količini od 20 milijardi CFU u 1 kapsuli do kraja roka valjanosti , što osigurava učinkovitost i dugotrajno olakšanje.

Dodatnu kvalitetu proizvoda garantira Probiotic Excellence Center, znanstveno istraživački centar koji je zaslužan za inovativnu tehnologiju pakiranja- @TECH pakiranje. @TECH pakiranje garantira točan broj mikrooragnizama do kraja roka valjanosti proizvoda, te pruža makismalan učinak.

Vratite ravnotežu u svoj probavni sustav uz pomoć Flobian® kapsula. Posjetite www.probiotic.hr i saznajte više o ovom prirodnom rješenju koje pruža dugoročno olakšanje.

Flobian možete pronaći u svim ljekarnama ili specijaliziranim prodavaonicama, kao i na web shopu www.abela.hr

Želite prijaviti greške?