Bez problema

Stilist otkrio par trikova za ukrotiti neposlušnu "mladu" kosu koja zna pokvariti frizuru

Shutterstock
23.05.2022.
u 16:30

Toliki trud oko kose, a onda na kraju sve padne u vodu kada počne stršati mlada kosa? Ne više uz ove savjete.

Oprali ste kosu, isfenirali, prošli lagano peglom, ali sav taj trud uništila je mlada kosa jer strši na sve strane. Još ako ste planirali zavezati rep potrošite pola sata na lakiranje. Olakšajte si muke trikovima i savjetima svjetskih stilista koje donosimo u nastavku.

Prilikom brijanja koristite gel za tuširanje? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

1/7


Čistom četkicom od maskare ili onom za obrve začešljajte u smjeru u kojem želite, ne morate ju čak ni umakati u gel, savjetuje Nick Stenson, stilist slavnih. Tanka je i precizna. Osim nje, dobar trik je i onaj s četkicom za zube  pošpricajte malo šampona za suho pranje na tjeme i protresite prstima. Zatim uzmite četkicu za zube i začešljajte mladu kosu. Možete staviti i malo proizvoda za sjaj kose direktno na četkicu kako bi spriječili da mlada kosa počne opet stršati kasnije, piše StyleCraze.

Ako ste ostali bez laka za kosu, ne brinite. Možete koristiti ružinu vodicu u spreju. Samo ju naprskajte po dlanovima i nježno zagladite neposlušne vlasi. Pazite da ne pretjerate s količinom vodice kako kosa ne bi poprimila prljav i neuredan izgled. Za kovrčavu kosu preporučuje se gel od sjemenki lana - vitamin E i omega-3 masne kiseline vratit će elastičnost, a lokne će biti neodoljive. Iako se za njegu nanosi na mokru kosu, kod problema s neposlušnim vlasima, frizuru možete popraviti ako na dlanove stavite vrlo malo ovog gela. 

Stenson preporučuje i jedan prastari trik - nanesite malo balzama za usne na dlanove i zagladite mladu kosu. Takvi balzami obično sadrže prirodna ulja i maslace koje će kosa doslovno upiti. Ipak, imajte na umu da balzam neće kosu držati na mjestu cijeli dan, ali učinak će trajati barem nekoliko sati. 

Frizerka je otkrila koliko šampona zapravo treba koristiti da bi pravilno oprali kosu!

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije