Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Sve više pričamo o kardiovaskularnom zdravlju!

Forticor
26.06.2024.
u 11:52

Sve više pričamo o kardiovaskularnom zdravlju, što na stručnim panelima, popularnoznanstvenim emisijama i javnozdravstvenim akcijama. Nažalost, stanja vezana za kardiovaskularni sustav su sveprisutna u populaciji, čekaonice odjela su pune, a Hrvati su idalje pri vrhu najdebljih nacija u cijeloj EU1!

Važan vitamin za zdravlje kardiovaskularnog, ali i imunosnog i neurološkog sustava je vitamin B6. Njegova zadaća je da doprinosi normalnom metabolizmu homocisteina. Homocistein je aminokiselina čija povišena razina u organizmu je prepoznata kao faktor rizika za razvoj bolesti krvnih žila. Homocistein se u organizmu pretvara u bezopasne spojeve samo ako su prisutni koenzimi odnosno tvari koje olakšavaju i ubrzavaju te reakcije, a jedan među tim tvarima je vitamin B62. Od skupine B vitamina, za kardiovaskularni sustav nezaobilazan je i tiamin koji dokazano doprinosi normalnoj funkciji srca te sudjeluje u brojnim drugim reakcijama u organizmu.

Koenzim Q10 (CoQ10) je vitaminima slična tvar koja se nalazi u gotovo svim stanicama našeg tijela. Možda nam je svima poznat iz reklama kozmetičkih preparata, ali uloga u koži je samo mali dio onoga što nam Q10 pruža i svakodnevno radi u našem tijelu. U posljednje vrijeme je sve češća tema u zdravstvenoj zajednici i predmet je interesa kako znanstvenika, tako i farmaceuta i liječnika koji su svakodnevno u kontaktu s ljudima. Prirodan proces starenja, ali i određena stanja i lijekovi mogu smanjiti razinu koenzima Q10 u organizmu3.

Nutrijente od iznimne važnosti za zdravlje srca možete pronaći u dnevno samo jednoj kapsuli Forticora, koju čine čak 150 mg koenzima Q10, dvostruka preporučena dnevna doza vitamina B1 te magnezij i vitamin B6. Takva visoka količina koenzima Q10 u kombinaciji sa sastojcima koji imaju dokazano pozitivno djelovanje na srce, čine ovaj proizvod jedinstvenim i vrlo učinkovitim. Forticor je dio hrvatske linije dodataka prehrani Pharmoval i prodaje se u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti na kućnu adresu sa stranice drogerija.hr.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

1 Debljina u brojkama - Petica. Pristupljeno 21.05.2024.

2 Friso, S.. i sur. Vitamin B6 and Cardiovascular Disease. In: Stanger, O. (eds) Water Soluble Vitamins. Subcellular Biochemistry, Springer,.2012(56).

3Bentinger M, Tekle M, Dallner G. Coenzyme Q--biosynthesis and functions. Biochem Biophys Res Commun. 2010 May 21;396(1):74-9.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije