Jednostavan test

'Svrbljiva' candida može biti prava napast! Evo kako sami možete kod kuće provjeriti je li vrijeme za liječenje

Candida
Foto: Thinkstock
07.12.2015.
u 07:00

Candida albicans je gljivica koja se normalno nalazi u ljudskom organizmu, a može se pronaći u ustima, probavnom traktu, u ženskim spolnim organima, koži, itd. Kada se "otme kontroli", dolazi do infekcije s vrlo neugodnim simptomima.

Gljivična infekcija candidom može imati vrlo neugodne simptome, osim pojačanog, bijelog vaginalnog iscjetka kod žena, uzrokuje i nesnošljiv svrbež. Iako infekcija nije opasna po život, zbog vrlo neugodnih simptoma ( kod oba spola) mnogi je se žele riješiti što prije. 

Candida albicans je gljivica koja se normalno nalazi u ljudskom organizmu, a može se pronaći u ustima, probavnom traktu, u ženskim spolnim organima, koži, itd. Kada se "otme kontroli", dolazi do infekcije s vrlo neugodnim simptomima. 

Ovim jednostavnim, kućnim testom, možete provjeriti imate li u svom organizmu previše ove gljivice i na taj način spriječiti infekciju ili reagirati na vrijeme ako je infekcija već "uzela maha". 

- Prije spavanja napunite čašu čistom vodom i ostavite je kraj kreveta.

- Slijedeće jutro, odmah nakon što se probudite, pljunite u vodu.

- Ne pokušavajte skupiti u ustima velike količine sline, samo pljunite ono malo što imate u ustima nakon buđenja.

Ostavite čašu 15 minuta.

Nađite izvor svjetlosti i pogledajte u čašu.

Ako je vaša slina ostala na površini čaše, ili se otopila, s vama je sve u redu. Normalno je ako su u vodi prisutni mjehurići zraka.

Ako je voda postala mutna, ili se u vodi vide trake, koje se spuštaju prema dolje, ili ako se slina skupila dolje, postoji velika mogućnost da imate previše candide u organizmu.

U tom slučaju javite se svom liječniku i provedite dodatne pretrage i iz prehrane izbacite slatko i konzumirajte probiotike. 

>>Evo zašto morate jesti češnjak!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije