lagane, a senzualne

Tek ulazite u svijet seksualnih odnosa? Ovo su najbolje poze za početnike!

shutterstock
07.08.2024.
u 22:00

Pridržavajući se ovih savjeta, početnici mogu lakše istražiti svoju seksualnost i uživati u intimnim trenucima s partnerom.

Seks može biti zastrašujući za početnike ili kada imate novog partnera. Srećom, postoje određeni položaji koji su idealni za one koji nisu sigurni odakle početi. Evo nekoliko prijedloga, piše The Sun

Misionarski: Ovaj klasik je poznat po svojoj jednostavnosti i intimnosti. Partnerica, koja leži na leđima, doživljava intenzivan kontakt očima i duboku povezanost s partnerom na vrhu. Ovaj položaj omogućuje različite varijacije, poput promjene kuta kukova ili podizanja nogu, kako bi se pronašli novi osjećaji.

VEZANI ČLANCI: 

Kaubojka: Ovaj položaj, gdje partner leži, a partnerica je na vrhu, omogućuje kontrolu tempa i intenziteta. Ruke se mogu koristiti za ravnotežu, a naginjanje unatrag može pomoći u smanjenju napetosti u bedrima. Za dodatne varijacije, isprobajte obrnuti kaubojku ili puni nelson.

Kaubojkin pomoćnik: Ovaj položaj je sličan kaubojki, ali partner podiže kukove kako bi podržao partnericu na vrhu, što smanjuje napor u nogama i omogućuje dulje zadržavanje u položaju.

GALERIJA: Ovih se 5 stvari generacija Z najviše boji kod seksa, tvrde terapeuti

1/15

Žlica: Savršen za nježan i intiman seks, ovaj položaj uključuje ležanje na boku s partnerom iza vas. Idealan je za jutarnje ili večernje trenutke kada se osjećate opušteno.

Pegla: Ovaj položaj je jednostavnija verzija doggy stila. Ležanje licem prema dolje s blago podignutim bokovima omogućuje opuštanje, dok partner ulazi straga. Mali pomaci kukova mogu stvoriti različite osjećaje.

Obračun: Ovaj položaj uključuje sjedenje partnera na rubu kreveta ili stolca, dok vi sjedite na njemu, okrenuti prema njemu. Intimnost je pojačana jer ste blizu partnerovog lica i možete mu šaputati u uho.

VEZANI ČLANCI: 

Ako se osjećate nesigurno ili napeto, evo nekoliko savjeta za poboljšanje intimnosti:

  • Mijenjajte okruženje: Isprobajte različita mjesta za seks, ne samo bračni krevet.
  • Naučite masažu: Dodir je ključan za stvaranje povezanosti i opuštanja.
  • Promijenite položaje: Nemojte se ograničiti na jedan ili dva položaja.
  • Nemojte žuriti: Uzmite si vremena za otkrivanje intenzivnijeg užitka.
  • Ruka pod ruku: Ako vam se čini da seks gubi senzualnost, pokušajte staviti svoju ruku preko partnerove dok vas miluje.

Istraživanje pokazalo: Evo kako vaš tip osobnosti utječe na to koliko se seksate!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije