S vremena na vrijeme korisnike TikToka zaludi neki, obično jednostavni recept koji brzo postane viralan, a trenutno je u fokusu jedan takav recept za umak Cowboy Caviar, s beskonačnim mogućnostima upotrebe. Možete ga tako koristiti za prelijevanje salate ili nachosa, u njega močiti obični čips ili ga dodati ostatcima hrane u fritaji.
Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi
Korisnica @brialem ne piše mjere i sve radi 'od oka' pa za detaljnije upute pogledajte njen video. Prvo na kockice narežite dvije jalapeño papričice (izvadite sjemenke ako želite smanjiti ljutinu), 3/4 crvenog luka, i po jedna žuta, zelena i narančasta paprika. Možete naravno koristiti bilo koju papriku želite, ali sve tri čine jelo vizualno atraktivnim. Također, možete smanjiti količinu luka (ili ga potopiti u vodu prije dodavanja kako biste eliminirali kiselinu).
Sastojke narezane na kockice stavite u zdjelu i umiješajte manju konzervu ocijeđenog i ispranog kukuruza i isto tako graha.
@brialem cowboy caviar (I added mango this time!)
♬ original sound - bria lemirande
Bria zatim dodaje narezane crne masline, a možete dodati i zelene masline, kapare, ukiseljene jalapeño papričice, kiselu ciklu i slično. Samo pazite da ih izvadite iz soka i nasjeckate na veličinu ostalih sastojaka kako bi se lijepo stopili.
Dodajte sir; najbolje feta ili cotija, a mogu ići i sirevi na biljnoj bazi kako bi jelo ostalo vegansko.
Smjesi zatim dodajte narezani mango, a možete i nekoliko kriški naranče, komadiće avokada, rajčicu ili krastavac, te svježe začinsko bilje poput peršina ili metvice.
Poslužite neposredno prije posluživanja jer će se inače razmočiti.
Preljev:
Sok od 3 limete, 1/2 šalice maslinovog ulja, 1/4 šalice bijelog octa, 3 do 4 žličice začina za taco, 2 do 4 žličice začinjenog meda, 3 žličice šećera plus sol i papar po ukusu; sve protresite u staklenki ili emulgirajte pomoću blendera.
Čaše su vam 'zamagljene' od kamenca? Ovaj prirodni proizvod savršeno će ih očistiti