Choco café

U našoj poznatoj palačinkarnici objasnili gdje ljudi najviše griješe pripremajući palačinke

26.01.2021.
u 07:00

Choco café u Zagrebu nudi gostima da sami slože slanu, slatku ili pohanu palačinku

Palačinka je vjerojatno najčešće tradicijsko jelo u zagrebačkim domovima. I ne samo zagrebačkim. Popularni se narodni slatkiš priprema svugdje. Jedino što ste je rijetko kad mogli upoznati u nekom maštovitijem ruhu, s malo više ideja koje bi nadilazile klasičan nadjev, odnosno voćni namaz – džem, marmeladu ili pekmez, kako to već nazivate. Dobro, u međuvremenu se u palačinki pojavila i Nutella, odnosno Lino Lada, ali to je bilo manje-više to, slatki kućni snack čija priprema ne traje dulje od 20-ak minuta, a rijetko je za prijašnjih vremena bio predmet nekog kreativnijeg razmišljanja. No posljednjih pet ili nešto više godina palačinka je postala jedan od popularnijih street foodova metropole, pri čemu je dobrim dijelom nadomjestila ponudu kolača gradskih slastičarnica. Ništa čudno, palačinka je hranjiva do zasitnosti, ukusna, a u malo vještijim rukama i raznovrsna. Kod kakvog boljeg majstora i daleko raznovrsnija od one tradicijske, bakine. Posjetite Choco café i provjerite, riječ je o jednoj od zagrebačkih palačinkarnica koje su se etablirale ne samo kao mjesto gdje ćete dobiti odličnu varijaciju na temu poznatog slatkiša nego su i evoluirale na više načina. Jer, u Choco caféu nastoje pružiti cjelokupni doživljaj, od dizajna interijera, doživljaja u tanjuru, izgleda i okusa do svrsishodnosti, jer to je jedno od mjesta koje i dalje nadomješta postojeću prazninu ponude doručaka u metropoli. U posljednje vrijeme i malo više od toga, s time da vrijeme pandemije nije mnogo zasmetalo toj ponudi, pa ćete, primjerice, engleski doručak dobiti u ovo po dobrim stvarima ne najpamtljivije vrijeme.

Mozzarella i tartar u palačinki

– Choco café od početka je zamišljen kao kombinacija moderne palačinkarnice, tradicionalne slastičarnice i klasičnog caffe bara kako bi zadovoljio potrebe široke mase. U Zagrebu je velika konkurencija u svim navedenim kategorijama, no uspjeli smo u naumu da svojim gostima ponudimo raznolikost na tržištu, od interijera, ponude, marketinških aktivnosti i razvitka samog brenda – kaže nam Ana Zorotović, koja u Choco caféu radi od početka, vodi marketing ovog popularnog lokala koji radi na dva mjesta u Zagrebu, u Sopotu i na Trešnjevci.

Palačinke bez brašna mogu biti jednako tanke i slasne kao one “obične”:

1/3

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Svakako, ovo nije prvi lokal koji nudi palačinke, brojne su palačinkarnice u Zagrebu, reklo bi se da je to jedan od trendova koji se “primio”. Međutim, Choco café bilo bi sasvim pogrešno trpati u običnu palačinkarnicu, riječ je ipak o nečemu bitno drukčijem iako je palačinka u Choco caféu i dalje ono najprepoznatljivije. Potvrdilo se tako da ovo jednostavno jelo ima daleko više potencijala, unatoč tome što je najpoznatije po jednostavnosti. No ovdje vidimo kako je od palačinke moguće stvoriti i cijelu franšizu.

– Koncept Choco palačinkarnice svidio se Zagrepčanima jer smo gostima ponudili opciju da sami slažu svoje palačinke, što se razlikuje od tradicionalnih palačinki koje jedemo kod kuće. Gosti mogu birati između više od 80 dodataka, što slanih što slatkih, kako bi kreirali svoju savršenu palačinku – objašnjava voditeljica popularnih lokala, podsjećajući na to koliko se običnoj palačinki može dati slojeva. – Choco café u ponudi ima slatke, slane, pohane, proteinske i tostirane palačinke. Iako neki gosti naručuju najprije slanu pa slatku, naglasak je još uvijek na slatkima. Nutella je omiljen dodatak, uz nju Oreo ili Plazma keksi, Kinder čokoladice i sladoled. No nisu ni pohane palačinke zanemarene, naprotiv, toliko su tražene da smo uz klasičnu šunka-sir varijantu osmislili još četiri nove kombinacije – kaže Ana.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Jedna je od takvih ona pohana s kulenom, u kojoj je još i mozzarella, uz tartar i limun. Ne može se reći, riječ je o obroku solidna obujma, hranjivom, ali ne preteškom, što bismo očekivali od nečega što sadrži kulen. Doista, brojne su varijacije na palačinku u Choco caféu uz niz drugih jela, poput, recimo Choco club sandwicha, što je trostruki maslacem premazani tost u kojem su šunka, sir, piletina, slanina, gljive, cherry rajčica u društvu pržene palačinke, koja se nudi umjesto klasičnog pomfrita. Rekli bismo da bismo ovako nešto vrlo rado mogli prihvatiti kao redoviti dnevni brunch. Neko vrijeme nakon što smo pojeli doručak.

– Nudimo doručak od prvog dana, točnije već šestu godinu na Trešnjevci. Doručak postaje sve popularniji i bilježimo dobar odaziv. Nedavno smo ga uveli i u dostavu te primjećujemo svakodnevni porast prodaje. Imamo više vrsta doručaka, no engleski doručak zbog veličine porcije najčešći je odabir naših gostiju – kažu u Choco caféu. Engleski doručak otprilike je ono što ćete dobiti i na Otoku – dva jaja, hrenovka, slanina i grah. Uz doručke, palačinke i club sandwich, tu je posljednjih nekoliko godina i praktički neizbježni burger.

Burgeri, taquitosi, salate

– Budući da nismo klasična palačinkarnica, trudimo se svojim gostima ponuditi proizvode koji nisu usko vezani za palačinke. Tako u ponudi imamo i burger, taquitose s piletinom i pancetom, razne salate i slično. Choco burger nije čokoladni, kako se na prvu pomisao čini, ali bez obzira na to vrlo je popularan. U nj ide pljeskavica od miješanog mesa (junetina + svinjetina) koja u sebi sadrži tri vrste sira, zelenu salatu, rajčicu te hambi-umak – govori Ana Zorotović.

Sastojci se nabavljaju od priznatih dobavljača s kojima surađuju dugi niz godina, a neke dodatke proizvode sami, poput umaka od šampinjona, moussea od bijele i crne čokolade, pudinga… Recepture smišlja i u jela oblikuje šef kuhinje Hrvoje Šmisl. Uz doručke, palačinke, salate, burgere itd. pokrenuta je i vlastita proizvodnja torti, kolača i sladoleda. U ponudi imamo i tradicionalne i popularne kolače i torte kako bi svatko mogao pronaći nešto za sebe.

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

– Interijer je osmišljen prema ideji dizajnera, no svake godine lokali se osvježavaju uz dodavanje pojedinih detalja po idejama vlasnika. Trenutačno se obje Choco café lokacije (Choco café Trešnjevka i Choco café Sopot) preuređuju. Želimo osvježiti lokacije u ovo vrijeme stanke i nadamo se da će naši gosti primijetiti trud s obzirom na to da sami osmišljavamo promjene. Omiljeni dječji kutak sada će biti još veći i bogatiji igračkama, kako bi naši mališani uživali kao i prvi dan – kaže Ana Zorotović.

Za kraj, zamolili smo je da nam otkrije malu tajnu – što čini dobru palačinku, odnosno gdje ljudi najviše griješe kada je pripremaju.

– Tajna je dobre palačinke u ljubavi koja proizlazi iz procesa proizvodnje. Za odličnu palačinku potrebna je provjerena receptura, svježe i provjerene namirnice, definirana gustoća smjese i temperatura pečenja. Najčešće pogreške pri izradi palačinki su prerijetka ili pregusta smjesa koja onda utječe na konačni proizvod, kao i temperatura koja mora biti pogođena jer pri niskoj temperaturi palačinke se lijepe, a pri previsokoj ostaju sirove unutra, a prepečene vani – objašnjavaju u Choco caféu.

Jeste li probali novi način “motanja” tortilja? Internet je poludio za njim!

Komentara 5

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
10:31 26.01.2021.

Jedina greška ljudi je što idu k vama po te kvazi palčinke

5S
505.scrtom
09:53 26.01.2021.

da samo vi znate kako se rade palačinke,ljudi sigurno imaju toliko novaca da bi radili specijalne palačinke kao i vi stručnjaci za palačinke

ME
MediciKM
10:20 26.01.2021.

Ni sjena više nije od onog kafića što je nekad bio. Osoblje neljubazno, čeka se jako dugo iako je kafić bio poluprazan. U početku je to mjesto bilo za preporuku...ali onda je krenuo strmoglav pad. Ovo govorim iz iskustva prije korone. Šteta a baš je lijepo uređen i sama ideja je super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije