Pitanje:
Smiju li se, nakon svega, praviti sendviči u malim trgovinama ili ne smiju?!
Odgovor:
Smiju, poručuju iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.
Članak 9. Zakona o trgovini propisuje da trgovine koje su ishodile rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima mogu u svojoj prodavaonici dodatno obrađivati hranu, tako da bude primjerena za uporabu, što u konkretnom slučaju znači da mogu pripravljati sendviče i prodavati ih kupcima.
Postoje već pripremljeni i zapakirani sendviči na kojima je istaknuta jedinstvena cijena i nalaze se u ponudi prodavaonica, te sendviči koje kupcu slaže trgovac.
“U slučaju kad trgovac na zahtjev kupca razreže kruh i doda salamu i sir te sve zamota u papir, na kojem je istaknuta pojedinačna cijena za svaku namirnicu i kao takva se registrira na blagajni pojedinačno, ne radi se o pripravljanju sendviča već je izvršena usluga na zahtjev kupca”, stoji u tumačenju Ministarstva.
Opći sanitarni i zdravstveni uvjeti propisani su člankom 12. Zakona o trgovini, a zadovoljeni trebaju biti i minimalni tehnički uvjeti.
U Austriji pravljenje sendvica (Wurst Semel) pravi promet u trgovini veci nego Hrvatski godisnji budjet.Sjecate se REX ona serija pa i pas to voli jesti.