PROMO

Velika nagrada hrvatskoj etnomodi

VEČERNJAKOVA DOMOVNICA (1)
Foto:
1/3
PR
Autor
PR članak
19.03.2012.
u 14:16

Kolekcija je prvi puta prikazana u Bad Homburgu, a posvećena je skorom ulasku Hrvatske u Europsku uniju

Posebno priznanje za promicanje hrvatske baštine, na spektakularnom susretu iseljene Hrvatske – VEČERNJAKOVA DOMOVNICA 2012., održanom u Bad Homburgu dobila je priznata hrvatska etnodizajnerica Mina Petra za kolekciju MATERINA PRIČA.

Kolekcija je prvi put prikazana u Bad Homburgu, a posvećena je skorom ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Nadahnuta je narodnim nošnjama, a korišteni su motivi licitarskog srca, paške i lepoglavske čipke te motivi s tradicijske odjeće sinjskih alkara, koje su vrijednosti su upisane u reprezentativnu listu organizacije UNESCO kao nematerijalna baština čovječanstva.

Na taj se način hrvatska tradicija, baština i stvaralaštvo predstavlja Europi kao dio kulturnog identiteta. Atraktivni detalji kolekcije su torba TKANICA i HRVATSKA RUŽA – suvenir ukras u bojama pet elemenata – zrak, zemlja, drvo, voda, kamen – najviše nagrađivani izvorni hrvatski suveniri. Nakon predstavljanja u Bad Homburgu, kolekcija posvećena Europi bit će prikazana u Zagrebu inozemnim diplomatima, a ovog ljeta u Hrvatskoj kući u Zagrebu.

Želite prijaviti greške?