slažete li se?

Veliki su, smrde i često živčani: Trener pasa otkrio 3 pasmine pasa koje nikada ne bi imao

shutterstock
24.07.2024.
u 12:30

‘Ta masna koža čini ih izrazito smrdljivima - nije važno koliko ih kupate, miris se teško uklanja’.

Stručnjak za dresuru pasa izazvao je žustru raspravu na internetu nakon što je podijelio koje tri pasmine pasa nikada ne bi imao. Garret Wing, osnivač American Standard Dog Traininga, ima više od dvadeset godina iskustva u treniranju pasa diljem svijeta. Njegov impresivni životopis uključuje obuku policijskih pasa, pasa za otkrivanje bombi i rješavanje složenih slučajeva napada, piše Mirror. 

Međutim, čak i ovaj iskusni profesionalac izbjegava tri određene pasmine - a njegovi razlozi mogli bi vas iznenaditi. U TikTok videu otkrio je: ‘Tri pasmine pasa koje nikada ne bih imao kao profesionalni trener pasa su…’. 

 

@americanstandardk9 Top 3 Breeds I WOULDN’T Personally Own as a Dog Trainer #dog #dogs #puppy #centralasianshepherd #bloodhound #chihuahuas #doglover #fyp ♬ original sound - AmericanStandardK9

Prvi na popisu je srednjoazijski ovčar, poznat i kao Alabai. Mužjaci ove pasmine mogu težiti više od 80 kilograma i izvrsni su čuvari stoke. Wing objašnjava: ‘Problem je što ja nemam stoke. Ako imate stoku kod kuće, ovaj pas bi vam mogao pomoći u zaštiti stada’. 

Foto: shutterstock

Sljedeća pasmina koju izbjegava je pas Svetog Huberta tj. Bloodhound, koji može narasti do 50 kilograma. No, nije veličina ta koja smeta Wingu, već njihova masna koža. ‘Ta masna koža čini ih izrazito smrdljivima - nije važno koliko ih kupate, miris se teško uklanja’, objašnjava.

Foto: shutterstock

VEZANI ČLANCI: 

Treća pasmina koju bi izbjegao je Chihuahua. ‘Ako bih htio demona od 1 kilograma koji služi samo za sjedenje u mom krilu i grizenje svega što se približi unutar jednog metra, onda bih izabrao Chihuahuu. Ali, to je jednostavno previše za mene’, kaže Wing.

Foto: Shutterstock

Garretove izjave o Chihuahuama izazvale su burnu reakciju na internetu, s mnogim obožavateljima pasmine koji su se javili. Jedna je korisnica napisala: ‘Moja Chihuahua, Sparky, bio je najdraži, najopušteniji i najšašaviji psić. Svi su ga voljeli!’, a druga je dodala: ‘Imala sam Chihuahuu 14 godina. Najbolji mali demon kojeg možete zamisliti’. No, neki su se složili s Wing-ovim mišljenjem, s jednim korisnikom koji je napisao: ‘Ovo je najprecizniji opis Chihuahue’.

Pas koji ‘govori’ postao viralan: ‘Može izraziti niz potreba i emocija, od gladi do potrebe za WC-om!'

Komentara 5

MA
malaliba
18:53 24.07.2024.

Ovo za Chihuahua se slažem.

Avatar Art of Noise
Art of Noise
18:00 24.07.2024.

Čivavica? :) Ne mogu virovati. :) Koji su to zvrkovi. :) Jesu "malčice" agresivne :), ali razumljivo i zbog prirode im jer su male i sitne, u odnosu na druge pasmine, time i taj obrambeni im mehanizam. Ali su mi tako smišne i drage. :)

AN
AnaJosipNikoAntonio
14:37 24.07.2024.

Svakako zabraniti uzgoj pasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije