Slučaj Galliano

Vlasnici Diora razmišljaju ponovno zaposliti Johna Galliana?

galliano (1)
Foto: Arhiva
1/3
25.06.2011.
u 12:25

U vrhu tvrtke LVMH ozbiljno se razmatra povratak Galliana. Za sad su ta razmišljanja usmjerena na brend John Galliano, dok se funkcija u Dioru ne spominje

Dan nakon što se ugledni Financial Times bavio predviđanjima kako bi se posrnuli dizajner John Galliano mogao vratiti u modnu industriju, New York Times je otišao i korak dalje najavivši mogućnost njegovog povratka u LVMH, tvrtku koja ga je nakon antisemitskog ispada ekspresno otpustila i koja u većinskom vlasništvu posjeduje i Dior i Gallianov vlastiti istoimeni brend.

Njihova novinarka Cathy Horyn objavila je kako je susrela nekoliko direktora LVMH, koji su joj pod uvjetom anonimnosti zbog strogih ugovora, priznali kako se u vrhu tvrtke ozbiljno razmatra povratak Galliana. Za sad su ta razmišljanja usmjerena na brend John Galliano, dok se funkcija u Dioru ne spominje. Horyn dalje navodi kako su direktori jako zabrinuti kako bi javnost prihvatila tu odluku s obzirom na antisemitski skandal, čiji je glavni protagonist bio Galliano. Novinarka zaključuje kako bi voljela da 'gospodin Galliano rehabilitira svoju karijeru te kako bi trebao dobiti drugu šansu'.

Recimo i da posljednja predstavljena kolekcija Diora, resort 2012., koju ne potpisuje Galliano već dizajnerski tim, nije naišla na veliko odobravanje modnih kritičara. Osim toga, u javnost su procurile i informacije kako su neki dizajneri kojima se ponudilo Gallianovo mjesto odbili poziciju zbog 'izrazito nehumanih' rokova. Dodajmo i da je Galliano godišnje - što za Dior, što za vlastiti brend - producirao čak 12 kompletnih kolekcija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije