šokirala se

Vozila se šest sati na obiteljsku večeru kod sestre: 'Naplatila mi je za to 230 eura!'

Shutterstock
12.07.2024.
u 16:30

Organiziranje večere za veliku grupu može biti skupo, ali biste li očekivali da će gosti izdvojiti stotine da pokriju troškove?

Ako imate veliku obitelj, dobro ćete znati koliko trgovina hranom može biti skupa. Čak i tjedno kupovanje za sebe i svoju obitelj može biti skupo, ali ako morate ugostiti i druge članove obitelji tijekom vikenda, račun za hranu uskoro može postati ogroman. 

U ovakvim situacijama nije neuobičajeno da članovi obitelji daju svoj doprinos, bilo tako što će vam platiti dio cijene za hranu ili donijeti jelo sa sobom u kojem svi mogu uživati. Ali ako idete na obiteljsku večeru, biste li rado platili gotovo 230 eura za obrok? Žena je objasnila da se morala voziti "šest sati" kako bi posjetila svoju sestru i njezinu obitelj, i znala je da će morati platiti troškove hrane jer je njezin brat proveo cijeli vikend "razgovarajući o inflaciji", piše Mirror.

VEZANI ČLANCI:

Rekla je da je svojoj sestri platila 250 dolara bez pitanja jer nije vidjela smisao u "svađanju" oko toga, ali smatra da je cijena prilično visoka. U svojoj objavi, žena je također objasnila da njezina sestra ima "veliku obitelj od šestero djece koja jedu mnogo više" nego bilo koje od njezine vlastite djece. I štoviše, povrh troškova benzina za vožnju od šest sati da bi je uopće posjetila, žena je zapravo donijela hranu sa sobom.

"Zapravo sam išla u trgovinu prije nego što sam stigla do njezine kuće kako joj ne bismo pojeli previše hrane. Također smo kupili piće i kruh i neke druge stvari koje smo svi zajedno jeli. Nikad joj nisam htjela biti teret. Komentatori objave bili su zbunjeni postupcima brata i sestre, jer su mnogi rekli da joj je sestra trebala reći da će to biti trošak prije nego što su dogovorili posjet.

Jedna je osoba napisala: "Plaćao sam račun za mnoga obiteljska okupljanja na kojima smo potrošili više od 1000 dolara na hranu i ostalo, nikada nismo tražili pomoć da to platimo. Ali da jesmo, definitivno bismo bili iskreni u vezi s tim. Nekako je baš glupo pitati to goste na odlasku, kvari cijelo druženje." Netko drugi je dodao: "Ne pozivate ljude da rade stvari koje si ne možete priuštiti", dok je treći komentirao: "Također moram putovati oko pet sati da vidim svoju sestru i njezinu obitelj, a ona nikada nije tražila novac. Podijelimo troškove tu i tamo, ali to je uvijek unaprijed dogovoreno."

"Samo želim biti kućanica i usrećiti svoga muža, puštam mu čak i da spava s drugima":

Ključne riječi

Komentara 2

KU
kuramela
17:49 12.07.2024.

To je samo jedna od '' zapadnjačkih vrijednosti ''

Avatar Aurel
Aurel
21:35 12.07.2024.

i koji je smisao ovog članka??? jedna je žena sestri naplatila večeru. tko su te žene? NITKO. ima li IKAKVOG smisla objavljivati ovakve priče? NEMA.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije