Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isprobajte!

Za bolji odnos: Ovo je jedna stvar koju bi svi partneri trebali raditi prije spavanja

shutterstock
03.06.2024.
u 12:30

Povećava intimnost i zbližava vas!

Vanessa Marin, seksualna terapeutkinja, shvatila je da se ‘naježi’ svaki put kad njezin suprug, Xander, pokuša fizički kontakt jer je to postalo sinonim za preteču seksa, za koji je Vanessa priznala za HuffPost, da nije uvijek željela. Kako bi se borila protiv onoga što je nazvala ‘reakcijom čekinja’, uvela je novu politiku u njihov brak: noćno ljubljenje.

‘Ova noćna rutina skinula je pritisak s nas da moramo imati seks ako se počnemo ljubiti, i doista nam je omogućila da uživamo u maženju’, rekla je. Prekinula je mentalnu vezu između ljubljenja i seksa. ‘Uživanje u kratkim i namjernim poljupcima i postavljanje toga kao prioriteta način je davanja prioriteta intimnosti u vašoj vezi, kao i potencijalnog stvaranja uvjeta za odgovornu želju’, rekla je seksualna terapeutkinja Megan Fleming, ističući važnost da ljubljenje postane ‘glavni događaj’ u ovom scenariju.

VEZANI ČLANCI: 

Vanessa i Xander složili su se da neće imati seks tijekom prvog mjeseca svog pravila obveznog ljubljena kako bi naglasili smisao rituala. ‘Stvarno smo željeli prekinuti tu vezu između ljubljenja i seksa, tako da je čak bilo trenutaka u tom prvom mjesecu kada smo se oboje napalili i natjerali sami sebe da ustanemo iz kreveta’, objasnila je Vanessa, koja je primijetila da njihovo noćno ljubljenje traje samo nekoliko sekundi do nekoliko minuta.

Međutim, zakazivanje vremena za intimnost na ovaj način može biti prestrogo, posebno za one koji vide spontanost kao nešto što ih uzbuđuje, upozorila je seksologinja Celeste Hirschman. ‘Drugim ljudima se to možda neće svidjeti ako osjećaju da to umanjuje osjećaj da ih njihov partner želi’, primijetila je.

VEZANI ČLANCI: 

Ali, čini se da to funkcionira za Vanessu i njezinog supruga s kojim je 13 godina te koji već godinama održavaju ovu rutinu. ‘Ne prisiljavamo se na to, ali takvi su trenuci prilično rijetki, i zapravo, saznanje da imamo tu malu tradiciju pomaže nam da izgladimo mnoge svađe’, rekla je, ‘Jedine iznimke bile su ako je jedno od nas bolesno, pa to tada ne činimo’. 

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak…

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije