PROMO

„Za svaki zadatak – pravi alat“

STIHL (1)
Foto: STIHL
1/3
PR
Autor
PR članak
09.09.2013.
u 08:45

STIHL i VIKING pripremili su raspored i plan radova i alata potrebnih da naša okućnica preživi zimu i spremna dočeka proljeće.

Godišnji odmori su pri kraju, osim, naravno, za sretnike ili za ljubitelje uživanja u odmoru daleko od sezonskih gužvi, koji su odlučili upiti sunčanu energiju rujanskog „babljeg ljeta“. S tog razloga morali su odgoditi kućne i vrtne radove koji nas sve čekaju u nadolazećoj jeseni. Vrtovima, travnjacima i okućnici trebaju njega i posebno isplanirani „makeover“ prije dolaska hladnijih mjeseci. Odgovornost i pažnja spram prirode koja nas okružuje prvi je korak ka skladnom suživotu s prirodom i njenim potrebama. Potrebe naše okoline su velike jer dolazi jesen a slijedi ju i hladna zima, te je briga za očuvanje vrtova i okućnice neophodna. Kada ujesen oslabi sunčeva toplota hladnije je svima – nama i prirodi koja nas okružuje. Baš iz tog razloga glavni nam je zadatak priuštiti samo najbolje našim travnjacima, vrtovima i cvijeću.

„Za svaki zadatak – pravi alat“, upravo tako mogao bi zvučati slogan za nadolazeću jesen. Puno je posla i radova pred onima koji su željni i voljni rada. STIHL i VIKING pripremili su raspored i plan radova i alata potrebnih da naša okućnica preživi zimu i spremna dočeka proljeće.

Jedan od prvih koraka usmjeren je na pripremu drva za ogrjev. To je zadatak motornih i električnih pila koje su svojom funkcionalnošću, preciznošću i ergonomijom dokazale da su najprikladnije za ovaj težak posao.

Živica oko travnjaka i na rubovima posjeda također je zaslužila šišanje, naročito ako ste ju zapostavili tijekom ljeta. Motorne ili električne škare za živicu vaš su najprecizniji alat pri rezanju i oblikovanju žive ograde. Odmah do živice sigurno se nalazi i poneko stablo kojem je potrebno skratiti grane i oblikovati krošnju. Taj ćemo posao najlakše obaviti pomoću STIHL kresača visokih grana.

Odsječene grane preostale nakon uređivanja živice i krošnji stabala možemo pokupiti i usitniti pomoću VIKING sječkalica za zeleni otpad. Osim pripreme materijala za izradu komposta, na taj način istovremeno smo uklonili tragove naših radova na okućnici.

Kad jednom započnete s „makeover“-om okućnice shvatit ćete kako je svaki zadatak povezan sa slijedećim. Potrebni su trud, strpljenje i pedantnost, no, nije sve u tome – u ovim poslovima može biti i igre i zabave. Pokušajte zato u ovim radovima pronaći i nešto što vas veseli – jesenje boje lišća ili osvježavajući svježi zrak.

Preostalo nam je nekoliko radova u vrtu, voćnjaku i pred samom kućom ili oko terasa. STIHL motorne kose i čistači vrijedna su pomoć pri košnji trave i žbunja, pri uređivanju i njezi voćnjaka. STIHL čistači pogodni su za korištenje i na teže prohodnim, nepristupačnim terenima. Osim klasičnih i u radu potvrđenih STIHL uređaja, možete se pozabaviti i STIHL Kombi Sistemom. On pruža mogućnost brze i lake izmjene alata, jednostavno upravljanje i širok spektar poslova koje može obaviti na travnjaku, u vrtu ili voćnjaku. Imate li i maslina u vašem dvorištu, svakako pri berbi iskoristite tresač maslina. Brza, po plod i po stablo bezopasna berba je zajamčena.

Ako ste pomislili da je posao završen, pogledajte bolje uokolo. Travnjak je zasigurno pun opalog jesenjeg lišća, stoga puhače u ruke i na posao. Bez obzira koristite li motorni ili električni puhač, ovaj dio rada zaista može zabaviti, no očekujte posljedice vaše zabave na terasi ili na stazicama. Opalo lišće i druga nečistoća na popločenim dijelovima okućnice neće vas razveseliti, ali tješi činjenica da je pred vama posljednji od zadataka. Pranje i čišćenje ovih ploha pomoću STIHL visokotlačnog perača opuštaju na kraju napornog radnog dana.

Ako ste, prateći upute i raspored poslova, okončali svoj radni zadatak, zaslužujete pogled na svoje malo remek djelo. Duboko udahnite i uživajte u pogledu, jer vaš „makeover“ je, bar zasad, uspješno završen. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?