Dr. Scott kaže da suprotno uvriježenom mišljenju, ne biste trebali jesti sladoled - a začinjena hrana je vjerojatno bolja opcija za vrijeme toplinskog vala. Objasnio je: “Možda će vam se činiti iznenađujućim, ali sladoled zapravo može učiniti vaše tijelo toplijim. Sladoled je bogat mastima, proteinima i ugljikohidratima, što može zagrijati tijelo dok ga probavlja.” Iako ćete od sladoleda imati onaj trenutni osjećaj 'hlađenja' dok ga jedete, nakon toga, kako se probavlja, osjećat ćete se toplije jer vaše tijelo mora osigurati energiju za probavu, piše Mirror.
Složeni ugljikohidrati i cjelovite žitarice, poput smeđe riže, također mogu biti teški za probavu i stoga mogu povećati tjelesnu temperaturu. Sve što sadrži složene ugljikohidrate i visoko prerađenu hranu općenito će više zagrijavati nego hladiti, kaže dr. Scott.
VEZANI ČLANCI:
Kako biste se rashladili, dr. Scott preporučuje voće i povrće koje ima visok udio vode, poput lubenice, krastavaca, jagoda, salate, rajčica, tikvica i paprika. 'Hrana poput ove je lako probavljiva zbog visokog udjela vode, pa će vam pomoći da ostanete hidratizirani i siti', objasnio je.
Hladne juhe poput ‘gazpacha’ također su izvrstan način da se rashladite, dok ujedno unosite puno vitamina i minerala. I začuđujuće, začinjena hrana koja vas može natjerati da se znojite također hladi. Zaključio je: 'Nije slučajno da se začinjena jela često jedu u zemljama bliže ekvatoru'.
Pokazala kako hrana iz McDonald'sa izgleda nakon - 17 godina!