Svatko voli uživati u ukusnom komadu čokoladne torte, ali ponekad nemamo vremena za dugotrajne i komplicirane recepte. No ova čokoladna torta gotova je u svega nekoliko minuta, a priprema je jako jednostavna, prenosi Taste of Home.
Sastojci:
5 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanjci
340 grama čokolade, nasjeckane
95 grama maslaca
1/4 žličice vinskog praška za pecivo
65 grama šećera
Priprema:
Stavite bjelanjke u veliku posudu te ih ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 180°C.
Maslac i čokoladu otopite na pari dok ne postanu tekući i glatki, a zatim ostavite da se malo ohlade.
U drugoj posudi umutite žumanjke dok ne postanu gusti, a zatim dodajte čokoladu i maslac.
Istucite bjelanjke i prašak za pecivo. Postupno dodajte šećer, po 1 žlicu odjednom, te dobro umutite. Četvrtinu bjelanjaka dodajte u čokoladnu smjesu i lagano promiješajte, a zatim dodajte ostatak bjelanjaka.
Smjesu stavite u posudu za pečenje te pecite oko 40 minuta, odnosno dok vam čačkalica za provjeru ne bude potpuno čista.
Ohladite i pospite šećerom u prahu. Možete poslužiti sa šlagom ili sladoledom od vanilije za još bolji okus.
Zbog koronavirusa jedemo manje čokolade i više kupujemo domaće kekse i vafle:
profesionalna i jedina prava cokoladna torta je sachertorta. ova ovdje je cisto amaterska cokoladna