U obilju ponuda različitih namirnica najteže je izabrati pravu, zdravu namirnicu. Mi vam u prilogu Zašto je povrće lijek, nudimo najnovije spoznaje znanstvenih istraživanja o važnosti pojedinih biljaka za naše zdravlje. I zašto je važno jesti povrće? Odlučite se za zeleno. Pročitajte riječ stručnjaka, nutricionista dr. sc. Ignaca Kuliera o toj za život važnoj odluci!
Povrće je lijek za sve. Opterećeni smo modernim bolestima koje naši stari takoreći nisu ni poznavali jer su obilno jeli najjednostavnije i najzdravije namirnice - kupusnjače i špinat. Pročitajte zašto su one zeleni eliksir života. Jeste li znali da čuvaju srce i štite od raka? Raštika je najzdravija biljka na svijetu jer djeluje protiv nekoliko vrsta tumora.
Doznajte zašto je mišanca ili divlje zelje - recept za dugovječnost. Znate li koje samonikle ljekovite biljke trebate ubrati za ukusan i ljekovit obrok? Ako ne znate, pročitajte u našem prilogu koje su to najdragocjenije biljke, čiji je ljekoviti učinak na cijeli organizam potvrdila i znanost. Provjerite zašto je lobodu, komorač, grzdulju, mak, kostriš... kao sirotinjsku hranu jeo i austrougarski car Franjo Josip za posjeta Dalmatinskoj zagori u 19. stoljeću, zašto je fra Silvestar Kutleša u svom iznimnom etnografskom radu o životu i radu u Imotskoj krajini zabilježio određene ljekovite biljke...
Jednostavna kombinacija najbolja za život: kaplja maslinova ulja, sol i blitva. Jeste li znali da tri žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja imaju učinak kao jedna tableta ibuprofena? Jeste li znali da blitva regulira tlak, djeluje protuupalno, učinkovita je protiv migrene, grčeva...
Ne preskočite crveno-narančastu mineralnu bombu - mrkvu i rajčicu. Djeluju protukancerogeno, snaže imunitet. Pročitajte zašto jesti mrkvu, a zašto rajčicu. I ne zaboravite ciklu - biljku s obiljem nutritivnih vrijednosti koje učinkovito ubijaju stanice raka. Pročitajte kako. Na kraju - pročitajte što kaže narodno iskustvo, a što znanost o tome zašto treba jesti povrće.
Ne propustite poseban prilog, u nedjelju 2. 3. Zašto je povrće lijek, na dar samo u Večernjem listu.