Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medicinsko čudo

Zatrudnjela je dvaput u 10 dana i postala majka dviju djevojčica

KAte Hill zatrudnila dvaput u 10 dana
Foto: screenshot/youtube
1/2
16.11.2016.
u 08:38

Upravo to, medicinsko čudo, kako ga nazivaju, dogodilo se ovoj majci koja boluje od policističnih jajnika

Australka Kate Hill, iz Brisbanea, zatrudnjela je dvaput u deset dana.

Bila je već trudna kada se dogodila superfetacija, iznimno rijedak slučaj, kada tijelo ovulira u trudnoći i otpusti još jednu jajnu stanicu.

Upravo to, medicinsko čudo, kako ga nazivaju, dogodilo se ovoj majci koja boluje od policističnih jajnika. Kako bi ona i suprug postali roditelji, primila je hormonsku terapiju nakon čega je ostala trudna, a taj je ciklus sa svojim suprugom imala samo jedan spolni odnos. Njegovi spermatozoidi ostali su "živi" čak deset dana u Kateinom tijelu te je došlo i do druge oplodnje nakon što je Kate, iako već trudna, ovulirala. Trudnoća uobičajeno "stopira" ovulaciju.

Foto: screenshot/youtube/ilustracija

Njezin ginekolog, dr. Brad Amstrong, nikada se u svojoj praksi nije susreo s ovakvim slučajem te je čak i morao pretraživati podatke na internetu kako bi doznao više o ovom medicinskom fenomenu nazvanom superfetacija. Toliko se rijetko događa da je dosad zabilježeno tek 10 ovakvih slučajeva u cijelom svijetu.

>>Nagovorio djevojku da ne pobaci: 'Mrzim biti samohrani otac, izgorio sam od svega'

Komentara 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
18:52 16.11.2016.

Citao sam o jednoj drugoj zeni koja je zatrudnila po duhu svetom, ima stvarno svega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije