Sastojci:
- 300 g kuhanog slanutka ili kuhanog graha
- 1 manji luk
- 3 režnja češnjaka
- 6 maslina
- 1 naribana korica limuna
- 2 žlice peršina
- 2 žlice lista korijandera
- 2 žličice korijandera u prahu
- 1 žličica cimeta
- ½ žličice kumina
- 1 žličica chillija u prahu
- 1 “lan-jaje” (1 žlica mljevenog lana i 3 žlice vode - smjesa mora nabubriti i pretvoriti se u sluz)
- par žlica brašna po potrebi (slanutkovo brašno je najbolje)
- sol i papar
- maslinovo ulje
Priprema:
1. U mikser dodati kuhani slanutak ili grah, masline, luk i češnjak.
2. Dodati “lan-jaje”, brašno, sol, papar, naribanu koricu limuna, kumin, cimet, chili, korijander u prahu, peršin i korijander lišće.
3. Izmiksati, ali ne presitno da ostanu komadići.
4. Oblikovati kuglice vlažnim rukama.
5. Peći na vrućem ulju 10 minuta uz povremeno okretanje.
6. Staviti kuglice na papir da upije višak ulja.
7. Ukrasiti klicama i svježim povrćem.
TikTokerica pokazala super trik za brže guljenje krumpira: 'Više nema povratka na staro!'