prirodno i učinkovito

Žena kaže da pećnicu čisti samo jednom godišnje:"To je dovoljno ako sami napravite ovakvo sredstvo..."

shutterstock
27.12.2022.
u 14:30

Uopće, kaže, ne koristi sredstva za čišćenje koja sadrže kemikalije, već pomiješa pola šalice deterdženta za pranje posuđa, šalicu i pol sode bikarbone i tri četvrtine šalice bijelog octa.

Mnogima će se nakon Božića na popisu obaveza naći i čišćenje pećnice, a za one kojima je to jedan od težih kućanskih zadataka, jedna je žena otkrila kako da pećnica nakon čišćenja ostane čista cijele godine.

- Svoju pećnicu čistim samo jednom godišnje, ali ju tada stvarno dobro očistim...", napisala je tiktokerica pod korisničkim imenom @healthylittlepeach.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti 'čuda'

1/5

Ona za čišćenje uopće, kaže, ne koristi sredstva koja sadrže kemikalije, već napravi svoje, i to tako da pomiješa pola šalice deterdženta za pranje posuđa, šalicu i pol sode bikarbone i tri četvrtine šalice bijelog octa.

Ako tražite tekućinu za pranje posuđa s prirodnim sastojcima, takvo je DIY rješenje potpuno prirodno i ekološki prihvatljivo, piše Express, a kad se pomiješaju, sastojci se sjedine u bijelu pastu koja čini čuda na ostacima hrane unutar pećnice.

- Prvo uklonim rešetke iz pećnice i stavim ih u vruću vodu u kojoj je malo tekućine za pranje posuđa, malo deterdženta za rublje i malo sode bikarbone - objasnila je, i ostavi ih da se namaču.

@healthylittlepeach Oven Cleaning Hack! #cleaningtiktok #cleaninghacks #ovencleaning #hacks #kitchenhacks #cleaningtips #learnitontiktok ♬ So Fresh, So Clean (Instrumental) - Outkast

"Za to vrijeme pastu nanesem po unutrašnjosti pećnice i ostavim da odstoji dva sata pa sve dobro izribam", kaže TikTok korisnica.

Kad završi, dodaje, pećnicu pobriše papirnatim ručnikom pa očisti i ispere rešetke i vrati ih unutra.

"Na kraju još vanjski dio poprskam antibakterijskim sredstvom za čišćenje i prebrišem krpom od mikrovlakana", zaključila je u svom videu koji je podijeljen više od 2000 puta.

"Probajte prokuhati ocat prije nego što ga dodate u smjesu. Uklonit će više prljavštine i biti će lakše ribati", savjetovala je jedna pratiteljica.

Muškarac otkrio trik za perilicu posuđa pa izazvao burnu raspravu: 'Ovo uopće nema smisla'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije