Vjerojatno ne postoji povrće svestranije od krumpira koji je sastavni dio mnogih najukusnijih jela, i to s dobrim razlogom. Krumpir je naime teško ne voljeti, a jedna od najboljih stvari kod njega je njegov dugački vijek trajanja; kako piše Real Simple, kada se pravilno pohranjuje, može trajati mjesecima...
Ključ za dugi vijek vašeg krumpira je hladno, suho i tamno mjesto pa ga je idealno pohraniti u ostavi, u kartonskoj kutiji ili smeđoj papirnatoj vrećici. A ako želite da stvarno dugo bude dobar, držite ga u dobro prozračenoj prostoriji i pazite da nije izložen sunčevoj svjetlosti.
Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put:
Naime kad krumpir dobije previše sunčevog svjetla on proizvodi otrovni spoj zvan solanin koji ga može učiniti gorkim, nejestivim i potencijalno izazvati mučninu.
Međutim, iako krumpir treba držati na hladnom i suhom mjestu, hladnjak nije baš dobro mjesto; ne samo da je prehladan za krumpir već će i povećati količinu šećera u njemu i potaknuti proizvodnju štetne kemikalije akrilamid
Iako se super slažu u mnogim jelima, krumpir i luk nikako ne treba držati skupa jer će luk u neposrednoj blizini krumpiru ubrzat proces klijanja pa uvijek ostavite malo prostora između krumpira i zalihe luka.
Žirafi pomogli da ponovno hoda uz pomoć proteza: "Sretni smo da možemo pružiti stručnu pomoć i da imamo resurse!"