SLAVIO S HRVATSKOM ZASTAVOM

Bravo: Luka osmi Hrvat na krovu Europe!

Luka Modrić
Foto: Reuters (Ilustracija)
24.05.2014.
u 23:49

I dok je Mandžo prošle godine zabio u finalu, Luka Modrić je ove upisao asistenciju, ali kakvu, u 93. minuti za izjednačenje i produžetke.

Hrvatska drugu godinu zaredom ima igrača s naslovom Lige prvaka. Nakon što je prošle godine Europu s Bayernom pokorio Mario Mandžukić, ove godine to je za nogom pošlo Luki Modriću s Real Madridom.

I dok je Mandžo prošle godine zabio u finalu, Luka Modrić je ove upisao asistenciju, ali kakvu, u 93. minuti za izjednačenje i produžetke.

Luka je tako postao osmi Hrvat koji je osvojio Ligu, odnosno Ku prvaka.

Prvi je to napravio Robert Prosinečki s Crvenom zvezdom 1991. Dvije godine kasnije Alen Bokšić uzeo je naslov s Marseilleom, a 1994. na europski vrh s Milanom se popeo Zvonimir Boban. Davor Šuker naslov je osvojio 1998. s Realom. S Milanom je 2003. naslov osvojio Dario Šimić, a u epskom finalu 2005. s Liverpoolom trofej je uzeo Igor Bišćan. Prošle godine Mandžo je uzeo naslov, a ove Luka. Inače, Modrić je, kao i Mandžukić, naslov slavio s hrvatskom zastavom.

Hrvati pokorili Europu

Treba istaknuti kako su ove godine naši osvajali oba europska natjecanja. Luka je uzeo Ligu prvaka, a Europsku ligu osvojio je Ivan Rakitić.

>> Real osvojio 'decimu'! Modrić asistirao za 1:1, 'kraljevi' u produžetku potopili Atletico

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije