LIGA PRVAKA

Real osvojio 'decimu'! Modrić asistirao za 1:1, 'kraljevi' u produžetku potopili Atletico

Real Madrid
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/21
24.05.2014.
u 23:20

Real Madrid 10. put osvojio je Ligu prvaka. Tek na produžetaka slomili su Atletico Madrid i na kraju pobijedili s uvjerljivih 4:1.

'Decima' je postala opsesija Reala, a nakon infarktne večeri na lisabonskom Luzu napokon su ju osvojili. Atletico je do 93. minute imao sve golom Godina iz 36. minute, a onda je Luka Modrić ubacio loptu iz kornera u šesnaesterac Atletica, gdje je najviše skočio Sergio Ramos i pogodio za 1:1 te produžetke.

A šok od primljenog gola u sudačkoj nadoknadi bio je prevelik za igrače Atletica, koji su potpuno potonuli u dodatnih 30 minuta igre.

Za potpuni preokret 'kraljeva' zabio je Gareth Bale u 110. minuti nakon fantastičnog prodora Angela Di Marije. Nakon tog gola na terenu je postojala samo jedna momčad, madridski Real.

U 117. minuti pitanje pobjednika riješio je Marcelo, a konačnih 4:1 postavio je Cristiano Ronaldo golom s bijele točke. Bio je to 17. gol Portugalca ove sezone čime je postavio još jedan nevjerojatan rekord.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Modrić se probudio u nastavku

Luka Modrić u prvom poluvremenu, kao i ostatak momčadi, bio je zamozatajan, ali zato je proigrao u nastavku te je na kraju bio jedan od najboljih pojedinaca Reala.

Ancelotti za povijest

Trener Reala Carlo Ancelotti tek je drugi trener koji je triput osvajao Ligu prvaka. Nakon dva naslova s Milanom, treći je uzeo s Realom. Prvi koji je to uspio bio je legendarni trener Liverpoola Bob Paisley.

>> Pobjeda za pokojnog trenera Bašića i sve ljude u Hrvatskoj, BiH i Srbiji koji proživljavaju teške trenutke
>> Bravo: Luka osmi Hrvat na krovu Europe!
>> Ramos: Svi smo heroji! Gol nije samo moj, to je za sve realovce

Komentara 28

RA
rasimcanaj
22:40 24.05.2014.

Mnogo bolje drugo poluvrijeme za Modrica.....odlican ubacaj....Reprezentativci gledaju ovo....naprijed kockasti

FL
flops
21:53 24.05.2014.

krenija je real bolje Benzema igrac manje na terenu

DU
Deleted user
18:33 24.05.2014.

...Cibeles ili Netuno, znat će se za nekoliko sati na Luzu. A volio bi da se Luka "omasti", stvarno je odličan!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije