18.01.2014. u 17:00

Mamić je bio nemoralan jer je s Eduardom potpisao zelenaški ugovor

Odvjetnici Zdravka i Marija Mamića su na mukama. Srušiti presudu sutkinje Jesenke Jurić Šojat iznimno je težak zadatak. Jedna od najstručnijih sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu, bivša voditeljica grupe za radno pravo, presudila je u nizu iznimno osjetljivih slučajeva u kojima su s jedne strane bili moćnici i u svim tim slučajevima viši sud je potvrdio njezine presude.

Ona je 2009. donijela prvu presudu za mobing u korist novinara Ive Lučića protiv dvoje urednika Hine, a u vrijeme donošenja presude ravnateljice Hine. U slučaju protiv Siemensa radniku oboljelom od zloćudnog tumora bronha dosudila je odštetu od 820.000 kuna. Županijski sud u Zagrebu potvrdio je i njezinu presudu temeljem koje je Coca-Cola morala ukinuti videonadzor u proizvodnoj hali zagrebačke punionice jer moćna tvrtka za to nije imala dopuštenje zaposleničkog vijeća.

I presuda u slučaju Eduardo protiv Mamića iznimno je važna presedanska odluka koja bi u slučaju potvrde utrla put borbi protiv “robovlasničkih” odnosa u hrvatskom sportu, a osobito nogometu. Paradoksalno je da je prvi konkretan potez u “isušivanju močvare” došao baš iz sudstva s kojim se ova vlast tako voli bosti.

Naglasci iz presude:

1. Sud vjeruje Eduardu da je do 2007. plaćao Mamiću, a ne dvojici Mamića da nisu dobili ni lipe. Sud ne vjeruje javnoj bilježnici Milki Čergar da se ne sjeća ugovaranja kod nje u nedjelju

2. Zdravko Mamić kao dužnosnik Dinama bio je u sukobu interesa jer po Fifinu pravilniku nije smio biti Duduov menadžer. Ugovor ne može trajati doživotno, već dvije godine pa se produljiti

3. Ugovori su protivni pravilima Fife i HNS-a jer Eduarda vežu do kraja profesionalne karijere uz obvezu plaćanja 25 pa 20 posto svih neto prihoda i bez naknade Da Silvi za transfere

4. Ugovori su ništavi i jer je utjecajni Zdravko Mamić iskoristio neukost 18-godišnjaka u stranoj državi da s njim potpiše zelenaški ugovor, što u hrvatskom društvu “nije moralno”!

>>Poništeni svi ugovori između Mamića i Eduarda!

>>'U 40 godina karijere nitko me nije tako izvrijeđao'

Komentara 6

CI
ciro1993zg
19:46 18.01.2014.

konaćno netko konaćno netko u ovoj državi da neda da gaze,bravo eduardo.

Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
09:01 19.01.2014.

Zanimljivi su ovi koji pišu kako je Dudu morao paziti šta potpisuje , a kad moraju platiti ratu po tečaju CHF onda im pjena izbija na usta od zazivanja pravde.

Avatar MK
MK
09:32 20.01.2014.

E to je vec bolje obrazlozenje presude nego onaj glupavi prvi clanak... ...sada presuda ima i glavu i petu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?