Milanović uštedio 20.000 kn jer nije unajmio ‘blesimetar’

Milanović sabor (1)
Patrik Macek/PIXSELL
26.09.2013. u 12:00

Teško da bi premijer uz pomoć “blesimetra” ostavio bolji dojam, a ovako je ipak uštedio jednu zastupničku plaću.

Zoran Milanović, hrvatski premijer, za svoj prvi govor o stanju nacije pred Saborom dobio je raznovrsne komentare, ali nitko nije pohvalio njegovu štedljivost. Za razliku od obraćanja u povodu ulaska u EU kada je na Trgu bana Jelačića govor čitao s unajmljenog “blesimetra”, ovom prilikom čitao je s papira.

Vlada nema tu popularnu napravu vrijednu 75.000 kuna čiji najam, prema pisanju Jutarnjeg, stoji nemalih 20.000 kuna. Teško da bi premijer uz pomoć “blesimetra” ostavio bolji dojam, a ovako je ipak uštedio jednu zastupničku plaću.

Gradonačelnik smijenio direktora jer previše radi

Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik, smijenio je direktora komunalne tvrtke Varkom Marijana Cesarca uz objašnjenje da je – previše radio. Habuš se toliko zabrinuo za Cesarca, koji je istovremeno obavljao poslove tehničkog i poslovnog direktora, da je odlučio pronaći mu zamjenu po najkraćem postupku. Od Nadzornog odbora zatražio je da novog direktora imenuje bez javnog natječaja jer bi inače procedura mogla potrajati. Ekspeditivni Habuš za novog direktora progurao je Vladu Vlašića, stranačkog kolegu iz HNS-a. Marijan Cesarec, bivši direktor, može se sada odmoriti i na miru razmisliti zašto je pomislio da će kao nestranačka osoba napraviti karijeru.

Umjesto 
gospodarskog Karamarko 
predstavio svoj ljubavni program

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, napomenuo je za Globus da više voli svoju zemlju nego što će je Milanović u tisuću godina moći zavoljeti. Dok krije gospodarski, predstavio je svoj ljubavni program.

Pevec traži 
isplatu naknade 
za nezaposlene

Zdravko Pevec, bivši vlasnik istoimenog trgovačkog lanca, popričao je s novinarima na zadarskoj Kalelargi pa doznajemo da je našao kupce za dio svoje imovine koja uključuje nekretnine u Đurđevcu, imanje u Čepelovcu, vikendicu u Ferdinandovcu, deset srna, tri jelena lopatara i još koješta. Pevec vodi i nekoliko sporova s državom među kojima je i tužba što mu je ukinuta pomoć od 1100 kuna s burze rada. Treba od nečega platiti i režije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?