Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKULTURA

Mnogi Siščani nesavjesno automobile parkiraju na zabranjenim površinama

23.01.2009.
u 18:18

Koliko su Siščani domišljati u traženju alternativnog mjesta za parkiranje, ali i neoprezni, barem kad su u pitanju novčane kazne, pokazali su danas u središtu grada. Preko puta crkve “žute čestitke” na vjetrobranima. Kažnjeni oko deset sati, neugodno su se iznenadili vidjevši oko podneva na svojim automobilima uplatnice, a uz njih još i novinare.

Na tratini kod Kaptola
Mlada vozačica ostala je šokirana kada je zatekla za brisač zataknutu kaznu od 150 kuna. Parkirala je automobil uz stablo na zelenoj površini uz zgradu Velikoga Kaptola.

– Radim dvokratno u centru grada. Jednostavno ne znam gdje da parkiram! Nigdje nema mjesta! – kazala je zatečena Siščanka u stanju šoka, naravno, ne želeći kazati novinarima na “mjestu zločina” svoje ime. Imala je i sreće, jer takve će grijehe vozači već od danas plaćati gotovo trostruko više. Komunalno redarstvo povećalo je kaznu na čak 400 kuna!

– Prije devet dana kaznu smo povisili kako bismo je uskladili s Prekršajnim zakonom. Prošle godine podijelili smo oko 330 kazni. U proračun se, dakle, slilo oko 50.000 kuna. Često znamo progledati kroz prste, pogotovo ako im je prvi put. Nije sve u kažnjavanju. Ljude treba educirati – kaže Željko Gašparović, jedan od četvorice sisačkih komunalnih redara.

Gramin prolaz kritično
Osim travnjaka i parkova, sisački vozači vole i zabranjene zone koje su popločane. Omiljeno parkiralište postao je i uski Gramin prolaz. Učestale prolaznike, kojima je namijenjen, istisnuo je sve veći broj automobila. Oni s malo više sreće, a i kulture, pokušali su mjesto naći samo par metara dalje na propisanom, besplatnom parkingu.

– Izbjegavam tamo gdje se naplaćuje. Skupo je, novca je malo. Rijetko mi se posreći od prve, tako da treba kružiti i vrebati slobodno mjesto. Kaosa je na gradskim parkiralištima bilo i prije, a pogotovo sada, otkako se plaća – kazao je Ivica Kivač. Znakovi zabrane parkiranja posvuda, no Siščani se svakodnevno hrabro izlažu riziku, sve da bi izbjegli naplatu, zbog koje najviše ispaštaju zelene površine.

Želite prijaviti greške?