23.11.2012. u 12:00

U zemlji u kojoj se iz zatvora dolazilo na vlast, a iz vlasti odlazilo u zatvor logičan je nastavak da zatvorenik vodi važne državne poslove.

Radimir Čačić, predsjednik HNS-a, traži način da zatvorsku kaznu koju mu je odredio mađarski sud služi u Hrvatskoj. Čini se da nema formalnih prepreka pa će njegovoj želji biti udovoljeno, a potom ne treba isključiti ni jednu opciju služenja kazne. Čačić, po uzoru na Damira Polančeca, može tražiti dozvolu za rad izvan zatvora, u koji bi se vraćao navečer. U zemlji u kojoj se iz zatvora dolazilo na vlast, a iz vlasti odlazilo u zatvor logičan je nastavak da zatvorenik vodi važne državne poslove. Može i iz sjene.

Objavite registar članova SK koji su prešli u HDZ

Predrag Fred Matić, ministar branitelja, skorašnjom objavom Registra isprovocirao je Tomislava Karamarka. Predsjednik HDZ-a otvoreno se suprotstavio objavi Registra branitelja jer bi se time „stvorila jedna medijska zabava, a to nije dobro“. Umjesto toga, Karamarko predlaže objave nekih drugih lista neovisno o kvaliteti medijske zabave koju bi one izazvale. Tako se predsjednik HDZ-a založio za objavu liste onih koji su 25. lipnja 1991. izašli iz Sabora kada se izglasavala hrvatska neovisnost, kao i registar članova SK – Pokreta za Jugoslaviju. Zašto se zaustaviti na tome kada ima još lista koje bi izazvale medijsku zabavu. Primjerice, registar članova Saveza komunista koji su pristupili HDZ-u bio bi vrlo zabavno štivo.

 Zbog Gotovine će se i Kerum pojaviti na poslu     

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, naglo se sjetio proglasiti generala Antu Gotovinu počasnim građaninom grada Splita. Za tu prigodu Kerum je spreman nakon nekoliko mjeseci pauze pojaviti se i na radnom mjestu, u vijećnici.

HEP-ov reket – bez ručka nema priključka

Željko Rogošić, voditelj pogona HEP-a u Omišu, odgovorio je u Slobodnoj Dalmaciji na optužbe sugrađana da radnici HEP-a prije no što korisnicima, koji su to uredno platili, uključe struju traže da im se plati ručak, i to u restoranu. Prema Rogošiću, to je “običaj u našim krajevima jer je priključenje na električnu mrežu velik događaj” pa se “devedeset posto ljudi osjeti na neki način obligatorno počastiti radnike kad im dođu priključiti struju”. A dok nema ručka, nema ni priključka.

Komentara 5

Avatar bereza
bereza
14:57 23.11.2012.

Očekuje se ferman Zoka Gul-age što si je umislio da je Sulejman Kanuni kojim će područje cijelog Hrvatistana proglasiti haremom po kojem će se njegov ljubljeni Hurrem Bik-koji-sjedi moći slobodnp kretati i upravljati svime, a istovremeno će se smatrati kako je forma ispunjena te da je po kazni u zatvoru. Da, sve osobne kočije Hurrem Bika-koji-sjedi bit će proglašene službenim policijskim i sudskim prijevoznim sredstvima za štićenu osobu, te će se iz državne kase isplaćivati nadoknada za to što se te privatne kočije smiju koristiti za prijevoz njihovog vlasnika.

VE
vero
12:22 23.11.2012.

Kada bi ta stranka sa podrškom ispod 3 % , što znači s niskim kredibilitetom imalo imalo obraza rješili bi se g. Čačića, ali budući da je on stranka, od nje ne bi ostalo ništa. Jadno da jadnije ne može.

OS
osica
18:04 23.11.2012.

....." kad im uključe struju .... običaj je da im se plati ručak ... jer je priključenje na električnu mrežu velik događaj" morali bi se čim prije "uvesti i urediti kao običaj čime ih počastiti kad vam dođu isključiti strujui struju " Naime, u Lijepoj našoj i to su sve češći " veliki događaji" pa zašto nebi imali uobičajenu praksu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?