Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majstori kratke priče nagrađeni četrdeset i prvi put

Nagrade Večernjeg za kratku priču: Dobitnici D. Slamnig, B. Profaca i S. Pilić

kul-prica-txt.jpg
import
27.04.2006.
u 16:46

Tri puta je bio drugi na Večernjakovu dugovječnom natječaju za kratku priču. No ove je godine umjetnik svestranih interesa Davor Slamnig konačno osvojio prvu nagradu koja nosi časno ime Ranka Marinkovića. "Napokon mi se osladilo!" rekao je Slamnig pozvavši sve zainteresirane za njegov rukopis na adresu www.slamnig.com gdje se nalazi i nagrađena priča "Kako smo svi postali Dalmatinci" koja će autoru osim slave donijeti i 8000 kuna.

Halo, Južna Afrika!
Usput je izreklamirao i svoju nedavno objavljenu zbirku priča "Krumpirova rodbina", te supruzi u Južnoafričku Republiku javio da je napokon postao Večernjakov laureat.

Drugu nagradu izborio je još jedan veteran Večernjakove književne utrke za najbolju kratku priču, pomorski kapetan Bruno Profaca. Njegovo "Tiho brodsko ludilo" autoru je donijelo 6000 kuna. Treće mjesto pripalo je Sanji Pilić, nezaobilaznoj spisateljici koja je na Večernjakov natječaj poslala priču "Muškarci mog života" i tako izborila 3000 kuna.

Na dodjelu nagrade koja je održana u dvorani Večernjeg lista došlo je devet od deset finalista. Ispričala se Julijana Matanović, a odluku žirija u kojem su bili Branka Primorac, Dorta Jagić, Krešimir Nemec, Robert Mlinarec i izbornik Tomislav Sabljak za svečanim su stolom slušali i finalisti Daša Drndić, Lada Žigo, Ludwig Bauer, Dario Rukavina, Andrija Škara i Svebor Vidmar. Premda nisu osvojili nagrade, Večernji ih je list utješio poklonima. Između ostalog, dobili su i pet svezaka Vujićeve Opće i nacionalne enciklopedije koja se već mjesecima uspješno prodaje uz Večernji list.

A od ove godine Večernjakov natječaj za kratku priču u četrdeset i drugom izdanju ima nove propozicije. Priče će se umjesto na papiru, objavljivati na on-line izdanju. A i prva nagrada će porasti. Na 30.000 kuna.

Želite prijaviti greške?