24.12.2010. u 12:01

Zabrinut oskudnim znanjem mladih o Domovinskom ratu, ministar je odlučio uvesti u srednje škole kviz na tu temu

Radovan Fuchs, ministar znanosti i prosvjete, dao je suglasnost projektu “Ponos domovine” koji priprema Zadruga branitelja Studium Žarka Delača, inače bivšeg šefa kampanje Borisa Mikšića. Zabrinut oskudnim znanjem mladih o Domovinskom ratu, ministar je odlučio uvesti u srednje škole kviz na tu temu, ali i poluvojničke discipline poput bacanja (gumene) bombe. Pobjednicima bi se omogućio izravan upis na fakultete, što je nova potvrda da težimo “društvu znanja”. Makar to bilo i znanje bacanja bombe.

I punica počela o Sanaderu govoriti u perfektu

Ivo Sanader vjerojatno je izgubio povjerenje punice Karmele koja je pred tv kamerama posumnjala u nevinost zeta, dodavši sjetno “a dobar mi je bio”. Leđa mu još čuva punac na čije je ime vila u Zagrebu.

Kerum dijelio svoje i Konzumove bonove

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, još nije prodao svoj istoimeni trgovački lanac Agrokoru. Vijest o kojoj se već danima nagađalo treba sagledati i iz predbožićnog konteksta.

Splitske su gradske tvrtke i ove godine svojim radnicima dijelile bonove za Kerumove trgovine, a 400 kuna u bonovima dobilo je pedeset tisuća umirovljenika, odnosno sedamnaest tisuća nezaposlenih. Tako će gradonačelnik iz ionako šuplje gradske kase opet preliti lijep novac u svoje trgovine. Da netko ne pomisli kako je sav posao s bonovima namijenjen Kerumu, neka su gradska poduzeća dijelila bonove za Konzum, što dolazi na isto, s obzirom na možebitna spajanje dvaju trgovačkih lanaca. A opet, lijepo bi bilo da je poštovan Zakon o javnoj nabavi i raspisan natječaj za bonove.

Komentara 16

UF
ufrm
17:20 26.12.2010.

Ko sto je vec netko sponenuo na ovom forumu HR drzava nije stvorena zbog tudmana nego usprkos njemu. Nazalost isti je formirao i krminalnu monarhiju cije posljedice danas osjecamo.

PO
ponekad
17:33 24.12.2010.

Radovan Fuchs, ministar znanosti i prosvjete, dao je suglasnost projektu “Ponos domovine” koji priprema Zadruga branitelja Studium Žarka Delača, inače bivšeg šefa kampanje Borisa Mikšića. Zabrinut oskudnim znanjem mladih o Domovinskom ratu, ministar je odlučio uvesti u srednje škole kviz na tu temu, ali i poluvojničke discipline poput bacanja (gumene) bombe. Pobjednicima bi se omogućio izravan upis na fakultete, što je nova potvrda da težimo “društvu znanja”. Makar to bilo i znanje bacanja bombe. ++++++++++++++++ Već nakon 15 godina od završetka Domovinsko-obrambenog rata naša djeca i omladina nemaju pojma o tome šta se sa njihovom domovinom 90. dešavalo. Smijali i rugali i još se rugamo sistemu u kojemu smo živili do tih 90-tih ali oni su svoje bitke,ofenzive,heroje i narodne heroje znali slaviti i poštivati. Nama danas je bitnije šta se dešavalo u periodu od 41. do 45. kada nas večina nije ni bila živa nego šta se događalo prije 20 godina a šta smo mi osobno iskusili na svojoj koži. Onda su se ulice,škole,izviđaćki odredi,tvornice,poduzeća i ini zvali po herojima a danas je važnije da u uredu lokalne stranke visi njena slika jer ona je jako zaslužna za ovo danas šta imamo tj.nemamo. Našim ministrima i vladi je važnije koliko love strpati u svoje i stranačke đepove nego uložiti u obrazovanje djece i omladine. Našim velikim Hrvatima i domoljubima je bitnije koliko će puta ofarbati tunele i pare staviti u đep nego sagraditi jedan pristojan spomen park u recimo: Vukovaru,Kninu ili Karlovcu.Ne daj bože da se te pokradene pare moglo uložit u izgradnju porušenih gradova ili otvaranje radnih mjesta ali ne te pokradene pare Hrvatskog naroda su trebale toj lopovskoj stranci da bi ona sa njima dobila izbore i nastavila pljačkat ono šta je još ostalo. Ne možemo se više vadit na \"njih\" da su nam oni krivi jer \"njih\" više nema i sami sebi krojimo sudbinu ali izgleda da smo nacrt izgubili a štofa još imamo za bacanje.

Avatar punkufer
punkufer
20:07 24.12.2010.

Što se tiče vještine bacanja bombe ona je itekako važna za profesiju vojnika koja danas također traži obrazovanje i to na FAKULTETU. Kamo sreće da smo imali više dobrih bacača bombi i visoko obrazovanih vojnika 1991. kad su nas napalii Srbija i domaći četnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?