LJUBAV U ZALEĐU Nova sapunica na HTV1 emitirat će se od 3. listopada

Nećemo razočarati ljubitelje Ville Marije

vil-txt.jpg
import
15.09.2005.
u 10:35

Snimanje nove sapunice "Ljubav u zaleđu" ubrzano se odvija u studiju Jadran filma i nekoliko mjesta u Zagrebu. Emitiranje na Prvom programu HTV-a počinje trećeg listopada u istom terminu (18.35) koji je imala i "Villa Maria". Budući da seriju (koju neki zbog nogometne tematike optužuju da kopira "Žene nogometaša") zbog istog tima, producenata, glumaca, studija... uspoređuju s "Villom Marijom", potražili smo ekipu kako bi saznali koja je razlika i koji će biti odmaci od prve hrvatske sapunice.

Kako se nosi s visokim očekivanjima zbog "Ville Marije" upitali smo i šefa producentske kuće AVA Romana Majetića. - Nosim se s tim isto kao što sam se nosio prije "Ville Marije". Čak i sa istom sumnjom. Tada sam puno riskirao unoseći svu svoju vjeru u projekt. Danas je jedino lakše jer su sve televizijske kuće navalile da ju kupe na neviđeno, pa nismo imali problema s potragom. U svemu ostalom jednako je teško, ali je velik izazov. Zanimalo nas je kako će iskoristiti iskustva s prve serije kako bi drugu učinili boljom.

- Ponajprije će biti bolji rad na vizualnom identitetu i posvećenost glumcima. Prošli smo školu, sad se lakše bavimo drugim stvarima. Scenarij je bolji, likovi su razrađeniji i manje plošni, a i više je glavnih likova. Scenografija je skupa, ali svi smo izuzetno zadovoljni stylingom Marije Cvitanović. Također, puno smo uložili i u tehniku, pa sad sve snimamo svojim kamerama. Kad bih danas radio "Villu", sve bi bilo bolje. Iako smo i sada imali porođajnih muka, ipak smo prvi dan snimili šest puta više materijala negoli prvog dana "Ville Marije". - Novost u "Ljubavi u zaleđu" je i angažman dvoje srpskih glumaca: Nenada Stojmenovića i Maje Novelić.

Njih smo uzeli jer su likovi koje glume doselili iz Beograda u Zagreb i bilo bi neprirodno da ih glume hrvatski glumci, pa da se muče s akcentom - objašnjava Majetić. - Glumci su nam se na setu požalili kako rade od jutra od mraka jer svakodnevno snimaju u prosjeku 25 scena. Usporedno rade dvije ekipe: na čelu one koja se bavi studijskim scenama (11 setova: stanovi glavnih likova, longe bar, novinska redakcija, wellnes, frizerski salon, dvorana za vježbanje...) nalaze se Branko Ivanda i Zorislav Tomić, a na vanjskim je lokacijama (Akademija likovnih umjetnosti, Dinamov stadion, Studentski centar, unajmljeni stan...) Zoran Budak. Početkom tjedna dvije su se ekipe sastale i počele dugotrajne procese montaže - priča Majetić.

Zanimalo nas je hoće li "Ljubav u zaleđu" trajati dulje od jedne sezone, kao što je bio slučaj s prvom sapunicom. - Za ovu sezonu napravit ćemo 185 epizoda od 45 minuta i nadamo se novoj sezoni. Radili smo velike pritiske i želje za nastavak "Ville Marije", ali je to bila zaokružena priča koju se više nije moglo razvlačiti. Nadamo se da će ova serija trajati dulje - izrazila je svoje želje glasnogovornica obiju serija Anđelka Budić. Nakon razgledavanja studijskih setova uputili smo se na Akademiju likovnih umjetnosti gdje je druga ekipa snimala glavnu glumicu Ivu Visković, u seriji slikaricu Ninu Radić. Iako joj to nije prvo pojavljivanje na televiziji (igrala je epizodnu ulogu u "Bumerangu"), priznaje kako ju je iznenadilo što je upravo ona odabrana i da nije još spremna na publicitet.

- Mislim da će me veća popularnost uhvatiti nespremnu, ali daj Bože malo taštine, dobro će doći - iskrena je Iva, koja je zbog uloge "zamrznula" drugu godinu studija na Akademiji dramskih umjetnosti. Također nam je priopćila kako se u privatnom životu ne druži s nogometašima. - Još se nisam zagledala niti u jednoga, ali nemam ništa protiv njih - sa smiješkom odgovara dvadesetjednogodišnja glumica. Na Akademiji smo otkrili i malu tajnu, svojevrsnu Nininu dublericu, slikaricu Moranu Raguž koja radi slike koje će se u seriji pojavljivati kao Ninine. - Sve slike koje vidite u seriji rad su mojih ruku, a za potrebe snimanja posudila sam i svoj atelje, koji je u seriji Ninin - objašnjava nam akademska slikarica. Rekla je i kako je ta likovno-dramska suradnja nastala zahvaljujući prstu sudbine.

- To je uistinu sudbinski slučaj. Na jednoj sam izložbi slučajno upoznala scenografkinju serije koja mi se nekoliko mjeseci kasnije javila s prijedlogom za suradnju. U "Villi Mariji" Dunja, a u "Zaleđu" Marija, glumica je Nada Gačešić Livaković. Kako ona uspoređuje svoje dvije uloge? - Uloge su bitno različite. Tamo sam glumila bolesnu majku koja je neprestano bila u krevetu, a ovdje se stalno uređujem, idem na fitnes, na tečaj slikarstva... Iskustvo iz "Ville Marije" mi je sjajno, zato i jesam ovdje. Danas ne mogu proći ulicom da me netko ne prepozna. Iako nova serija ima velika očekivanja, neće biti razočaranja - kaže Nada Gačešić Livaković i dodaje kako ni ona nije veliki ljubitelj nogometa. - Gledam sport, naročito reprezentacije, ali nisam obožavatelj.


Osnovne razlike u odnosu na 'Villu Mariu'

- S obzirom na to da je riječ o obiteljskoj sagi, puno je više glavnih likova
- Istovremeno se radi na snimanju i postprodukciji
- Veća pozornost je posvećena vizualnom identitetu serijala (scenografija, kostimografija, styling, šminka...)


Pet glavnih zapleta

1. Glavni lik Marko Marušić (Filip Juričić) pun je unutarnjih razdora: bavi se nogometom zbog uspomene na oca, a zanima ga umjetnost; hoda s mankenkom, a zaljubljen je u slikaricu
2. Umjetnica Nina (Iva Visković) prezire svoje roditelje, a uzela je majčino prezime kako ju ne bi povezivali s obitelji
3. Drugi nogometaš Ognjen (Nenad Stojmenović) u neprestanoj je svađi s ocem koji mu je i menadžer, a zaljubljen je u djevojku kapetana kluba Marka
4. Ksenija (Ksenija Pajić) kao beskrupulozna urednica tabloida koji prati nogometnu scenu neprestano se mješa u živote svih likova
5. Frenki (Zijad Gračić) svojim mutnim poslovima stalno upada u probleme, a supruga i kći ne znaju čime se zapravo bavi

Želite prijaviti greške?