Robert Prosinečki
Autor
Robert Prosinečki

Atletico je najbolji klub na svijetu za Marija Mandžukića

04.07.2014. u 12:30

Diego Simeone imperativno traži igrača koji će mu raditi stalan pritisak na zadnju liniju suparničke obrane. A boljega od Mandžukića za takav način igre nema.

Ostvari li se doista transfer Marija Mandžukića u madridski Atletico, bit će to sjajno za našeg reprezentativca! Naime, trener Diego Simeone posložio je radnu momčad i odlaskom Diega Coste u Chelsea imperativ mu je naći igrača koji će mu raditi stalan pritisak na zadnju liniju suparničke obrane.

A boljeg od Mandžukića za takav način igre nema, Mandžo će se izvanredno uklopiti i vrlo brzo prilagoditi. Ne treba trošiti riječi objašnjavajući kakav je klub Atletico, jedan od tri najveća španjolska kluba, koji proživljava najbolje dane i želi ostati na vrhu.

Zašto se Guardiola tako lako riješio Mandžukića, iako je naš napadač imao iza sebe sjajnu sezonu?

Brzo će se uklopiti

O tome možemo samo nagađati. Možda mu se nije uklopio u način igre, unatoč postignutim golovima. Možda Pep misli da će mu se Lewandowski bolje uklopiti u sastav, tko to zna? Svaki trener ima svoja razmišljanja, a kad trener ne želi nekog igrača, onda je tom igraču najbolje da potraži novi klub! A ode li u Atletico, Mandžukić neće ni sekunde zažaliti zbog odlaska iz Bayerna...

Hrvatska još nikad nije imala tri reprezentativca u tri najveća i najbolja španjolska kluba! To je fenomenalno za naš nogomet, potvrda kvalitete naših nogometaša. Luka Modrić i Ivan Rakitić već su se dokazali u Španjolskoj, Luka ima važnu ulogu u Realu, očekujem da će i Raketa selidbom u Barcelonu nastaviti igrati na najvišoj razini kao što je igrao u Sevilli, a Mandžukić će se, ponavljam, vrlo brzo uklopiti u Atleticov način igre.

Posljednjih se dana, nakon ispadanja Hrvatske sa SP-a, stalno ponavlja pitanje zašto ti naši najbolji nogometaši u svojim, velikim klubovima igraju na najvišoj razini, a u nacionalnom su dresu tek prosječni. Nije lako odgovoriti na taj upit, možda je riječ o tome da im više odgovaraju suigrači i način igre u klubovima, u kojima su okruženi vrhunskim suigračima. Ne kažem da Hrvatska nema odlične igrače, ali u klubovima su stalno zajedno, navikli su se na treninzima jedni na druge, dok je u reprezentaciji vrlo malo vremena za uigravanje.

Nadalje, sigurno je da ih je potrošila naporna sezona, reprezentaciji su se priključili umorni i sve je to pomalo utjecalo na njihove igre u nacionalnoj vrsti. Činjenica je da su neki igrači igrali i na drugim pozicijama, konkretno Rakitić, iako njemu nije strano igrati ni na zadnjem veznom. Ali, očito je da može dati znatno više kad je bliži suparničkom golu, na tom je mjestu, uostalom, i odigrao fenomenalnu sezonu u Sevilli i zaintrigirao Barcelonu, koja ga je na kraju i kupila.

Je li Kovač pogriješio?

I ja sam, primjerice, na SP-u u Japanu protiv Meksika pokušao čuvati Blanca, ali je svima bilo jasno da sam znatno bolji kad organiziram našu igru, a ne kad trebam spriječiti suparnika da razvije svoju igru. No, izbornik Mirko Jozić tada je tako odlučio, kao što je i sad izbornik Niko Kovač odlučio Raketu staviti na zadnjeg veznog. Tko zna što bi se i bi li se što promijenilo da je bilo drukčije, sve je to sad iza nas...

>>Mandžukić u Atletico Madridu za 18 milijuna eura!

>>Arsenal odustao od Mandžukića! Wenger ne želi dati 25 milijuna eura

Komentara 7

Avatar hrvatsko_kraljevstvo925
hrvatsko_kraljevstvo925
13:00 04.07.2014.

a da u Bayernu nešto ne štima je i primjer Kroosa ,Nijemac još k tome reprezetativac u prvih 11 ,a traži transfer iz Bayerna .Nešto je trulo u Bayernu ,a to je Guardiola

Avatar hrvatsko_kraljevstvo925
hrvatsko_kraljevstvo925
12:57 04.07.2014.

To bi bilo najbolje za Mandžu lud on lud trener dobitna kombinacija , brzo bi Mandžo u prvaku španjolske postao idol navijačima

DO
dosaosam
16:20 04.07.2014.

Sretno Manđo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije