NAPUSTIO ZADAR

Ćiro: Čak 70% lige gladuje, a Šukera boli ona stvar!

Miroslav Ćiro Blažević
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
03.01.2015.
u 20:45

- Težak rastanak Nigdje mi nije bilo lijepo kao u Zadru. Najljepši grad i najbolji ljudi - kaže Ćiro Blažević.

Trener svih trenera Miroslav Blažević ipak neće dočekati osamdeseti rođendan (9. veljače) na klupi. Legendarni je stručnjak prelomio prvoga radnoga dana u 2015. godini i duboko razočaran odlučio napustiti klupu posrnuloga Zadra.

– Da, napustio sam Zadar, ali na moju žalost nikome u klubu to nisam uspio priopćiti. Tamo nema predsjednika niti bilo koga kome bih se mogao javiti – kazao nam je jučer Blažević.

U Stanove je stigao sredinom rujna i na valu nezapamćene euforije pobijedio u prve dvije utakmice, Slaven Belupo i Lokomotivu. Ispostavilo se kako će to biti jedini Ćirini zadarski trijumfi pa je u sljedećih deset nastupa u Hrvatskoj ligi osvojio samo dva boda. Ostavio je Zadrane na posljednjem mjestu, sa samo 13 bodova, ali ih uveo u četvrtfinale Kupa.

Ozlijedila se trojica

On je trener svih trenera, ali nije čarobnjak. S tako skromnim igračkim kadrom i oskudnom logistikom nije se ni moglo više. No, je li se Ćiro možda zaletio i krivo procijenio situaciju kada je preuzimao Zadrane?

– Imao sam nesreću jer su mi se na utakmici protiv Dinama ozlijedila čak trojica igrača, a kadar mi ionako nije bio bogat – dodaje Blažević.

Uhićenje Rene Sinovčića bilo je pretežak udarac za klub?

– Ma i dok je i Rene bilo, nije bilo plaća. A to je onda beznadna situacija – naglašava Ćiro.

Kako ste vi prošli financijski? Dobili ste unaprijed?

– Kako mi možeš to reći, sad si me strašno naljutio! Nisam uzeo ni dinara! Tko bi mi ih dao, odakle im! – ražestio se Blažević i nastavio paljbu:

– Za mene kažu da sam najveći motivator. Mogu ja to i biti, i jesam, ali još veći motivator je neimaština! Istinu vam govorim, NK Zadar je najveća sirotinja! Zatvorili su Renu, kao on ima. Ma da je imao, valjda bi davao plaće igračima! I slušajte što vam govorim. Nije samo Zadar u toj situaciji, svi će uskoro u njoj biti, sedamdeset posto igrača Hrvatske lige je gladno! A Šuker hoda po svijetu i boli ga ona stvar! I zato ne može opstati, zato što se narod digao na noge – lupa trenerski doajen šakom o stol.

Žalite zbog odlaska iz Zadra?

– Jako mi je žao, jer ondje mi je bilo najljepše. Najljepši grad, najbolji ljudi, i šteta što rezultatom nisam zaokružio to zadovoljstvo. Rezultat je puno toga kompromitirao, ali i kada bih zaslužio da me zbog rezultata pljunu, oni su mi bacali cvijeće. To im nikada neću zaboraviti – zaključio je rezignirani trener.

Dao im je dušu

Tako je neslavno završila još jedna Ćirina trenerska avantura iako je njegova krivnja za neuspjeh Zadrana najmanja. Veselio im se kao dijete, dao im je dušu, upregnuo sve svoje trenersko znanje, ali nije ga imao tko pratiti. Ni igrača, ni predsjednika, ni navijača. Nekadašnji Modrićev i Pršin klub, na žalost, prepušten je sam sebi i postaje najozbiljniji kandidat za drugu ligu. A Ćiro? Ni ovaj poraz neće ga pokolebati. Trener ostaje trener, i sa 80 na leđima, samo je uzeo kratak predah. Mudrac, a ne starac, vrlo brzo će opet u trenirku. Ona je Ćirin eliksir vječne mladosti...

>>Ćiro blizu mirovine: Bojim se da je ovo moj kraj...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije