utakmica sezone

Damir Burić: Moj je posao trenirati, a ne brinuti o novcu

Hajduk
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
06.08.2015.
u 14:40

'Nisam gledao Zagrepčane, trenirali smo, ali od početka govorim da je norveški klupski nogomet dobar.'

Sa splitskih više od 30 stupnjeva i nesnosnih vrućina ode Hajduk u Norvešku u kojoj je bijele dočekalo dvadesetak stupnjeva hladnije vrijeme, ali i vrući domaćin. Stromsgodset u uzvratnom dvoboju 3. pretkola Europske lige želi nadoknaditi poraz od 2:0 u Splitu. Nema dvojbi, pred Damirom Burićem i Hajdukom je najvažnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. Eventualno ispadanje dovelo bi do situacije da je početkom kolovoza Hajduk ispao iz Europe, a u domaćoj ligi ima tek tri od dvanaest bodova. No to je scenarij o kojem u bijelom taboru ne razmišljaju.

– Napravili smo puno dobrih stvari za klub, razmišljamo samo pozitivno. Svjesni smo važnosti utakmice, osjetio sam kod igrača pozitivni naboj. Pripremili smo neke taktičke zamisli koje nam se mogu dogoditi, spremni čekamo utakmicu – rekao je Burić.

Moramo zabiti gol

Dvoboj protiv Stromsgodseta završetak je hrvatsko-norveških klupskih dvoboja. Dinamo je preskočio Molde, ali bila je to utakmica u kojoj je prštalo na sve strane. Zanimljivo, Burić nije gledao Dinamovu utakmicu.

– Imali smo sastanak, analizu i trening baš u vrijeme Dinamove utakmice, ali čuo sam da je bila zanimljiva. I za nas je sve što se događalo u toj utakmici neka vrsta upozorenja – kaže Burić.

Ne treba njemu Dinamo da bi znao što treba popraviti. Hajdukova obrana izgleda klimavo, često se dogode greške koje se ne bi smjele događati.

– Od prve minute moramo biti maksimalno koncentrirani, ne smijemo dijeliti darove kao što je to do sada bilo – jasan je Burić.

Hajduk ide postići gol, pogubno bi bilo zabiti se u svoj šesnaesterac i igrati na "nulu". Ovaj Hajduk to ne može, svjestan je toga i Burić.

– Ne možemo se bazirati na jednu stvar, mi smo u stanju voditi i napadati, ali i braniti se. U ovoj utakmici trebat će obje stvari – rekao je Burić.

U Drammenu će se igrati na umjetnoj travi. Burić nije uspio u svom naumu da odradi pokoji trening na podlozi sličnoj onoj koja čeka bijele. Ali teren u Drammenu glumio je Poljud.

– Zalili smo teren da bude nevjerojatno brz, još smo ga i ošišali prije treninga. Naravno, te se stvari ne mogu simulirati sto posto, ali pokušali smo napraviti uvjete kakvi nas čekaju – kaže Burić. Za dvoboj protiv Stromsgodseta Burić ne može računati na Antu Roguljića i Josipa Bašića. Kako stvari stoje, Roguljića će zamijeniti Tino Sušić, sve ostalo bit će već viđeno.

Problem nam je HNL

– Kad smo bili kompletni, odigrali smo svoje najbolje utakmice. Naši problemi nisu u Europi, oni su se dogodili nakon europskih utakmica. Najprije smo izgubili (Istra), pa odigrali neodlučeno (Slaven Belupo), valjda ćemo sljedeću pobijediti – nasmijao se Burić.

U Poljudu se razgovaralo o premijama, kapetan Goran Milović imao je sastanak s vodstvom kluba, Burić zna samo da su se razgovori održali, ali ne zna što je dogovoreno.

– Ja o novcu nisam razgovarao niti ću. Jedino što me zanima su uvjeti za rad, a novac me savršeno ne zanima. Igračima želim omogućiti što bolje uvjete za rad, to su neke stvari u kojima dajem cijelog sebe – zaključio je Hajdukov trener.

>>Hajdukovci u problemima: 'Teren je jako brz, nas sedam se poskliznulo'

Komentara 4

MU
mukadilo
15:54 06.08.2015.

Damire novci nisu problem...novaca nemaaaaa!!!

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
14:57 06.08.2015.

Damir Burić: Moj je posao trenirati i brinuti kako preživjeti bez novca..

DE
derin
18:17 06.08.2015.

Sretno Hajduce!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije