Još jedan zaplet

Novi problemi u odnosu HNS - Hajduk: Evo zbog čega je odgođen sastanak!

28.02.2014., Split - Predsjednik HNS-a Davor Suker sastao se danas sa celnicima Hajduka i Splita Marinom Brbicem, Slavenom Zuzulom i  Alojzijem Suprahom.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
10.03.2015.
u 18:42

"Sastanak Hajduka i HNS-a neće se održati u srijedu 11. ožujka kako je to bilo prije najavljeno iz razloga što HNS ne pristaje na to da klupsku delegaciju predvodi predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić"

Već se dulje vrijeme najavljuje sastanak vodećih ljudi Hrvatskog nogometnog saveza i Hajduka, on se trebao održati sutra, ali do njega ipak neće doći. Odnosno, barem ne u tom terminu. Hajduk je objavio priopćenje u kojem navode razloge odgode, a donosimo vam ga u cijelosti.

"Sastanak Hajduka i HNS-a neće se održati u srijedu 11. ožujka kako je to bilo ranije najavljeno iz razloga što HNS ne pristaje na to da klupsku delegaciju predvodi predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić.

Odluka da g. Brbić ne može predstavljati HNK Hajduk š.d.d. tumačenje je HNS-a koje je u dopisu Klubu izrijekom naglasio predsjednik Saveza Davor Šuker uz objašnjenje da je g. Brbić odlukom Disciplinske komisije HNS-a kažnjen zabranom obnašanja funkcije u nogometu te slijedom toga ovom prilikom ne može predstavljati HNK Hajduk š.d.d.

Svjesni činjenice da je predsjednik Kluba Marin Brbić pod suspenzijom i niza primjera o nejednakim kriterijima primjene i provedbe odluka Disciplinske komisije HNS-a, smatramo da to ipak ne smije biti prepreka razgovorima ako se želi doći do normalizacije odnosa između dviju strana.

Zbog svega navedenog, očito je da se pod krinkom slijepog poštivanja pravnih propisa radi o svjesnom izbjegavanju razgovora o rješavanju problema u hrvatskom nogometu na koje Hajduk već dugo ukazuje, kao i da vodstvo HNS-a nije imalo iskrene namjere.

Predsjednik Saveza Davor Šuker ničim nije pokazao da želi popraviti narušene odnose između Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza, a još manje da uvažava značaj i vrijednost HNK Hajduk u hrvatskom nogometu.

U borbi za ravnopravnost i pravednije odnose u hrvatskom nogometu naglašavamo da nipošto ne pristajemo na uvjete koje je postavio HNS o sastavu delegacije našeg Kluba.

Ističemo da prema Statutu Kluba i Zakonu o trgovačkim društvima, HNK Hajduk smije zastupati samo predsjednik Uprave. Unatoč svemu Hajduk i dalje ostaje otvoren za sve konstruktivne razgovore", stoji u priopćenju nogometnog kluba Hajduk.

>>Hajduk prihvatio poziv Davora Šukera – napokon bi moglo doći do dijaloga!

Ključne riječi

Komentara 24

PI
pinichi
19:15 10.03.2015.

Kazna je legalna, donesena u skladu s propisima. Kad Hajduku odgovara, onda traži striktno poštivanje propisa, ali kad ne odgovara........

CA
canaj.
19:18 10.03.2015.

Ovi iz Hajduga su tesko oboljeli.Puna podrska Davoru i HNS-u

KA
kajinx
18:59 10.03.2015.

LeonardS, pročitaj šta je FIFA rekla u vezi zakona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije