PROBLEMI U MADRIDU

Simeone jako hvali Marija, a onda ipak kupuje Torresa!?

Mario Mandžukić
Foto: nph/Victor Blanco/PIXSELL
29.12.2014.
u 16:20

Smeone je sve zadovoljniji francuskim napadačem Antoineom Griezmannom

Hoće li doista Mario Mandžukić, nakon samo pola godine, opet promijeniti sredinu? Ako je vjerovati španjolskoj radiopostaji Copa, Manchester City je za našeg reprezentativca ponudio madridskom Atleticu čak 42 milijuna eura, uz uvjet da se transfer odradi već za nekoliko dana.

Mandžo zabio 14

Trener Atletica Diego Simeone zasad šuti i ne komentira tu navodnu ponudu. Cijele jeseni Simeone je biranim riječima govorio o našem napadaču, bio je prepun epiteta za Mandžukićevu igru i karakter, hvalio ga je kad god je mogao...

Kako i ne bi kad je Mario u polusezoni zabio već 14 golova na 22 odigrane utakmice! Pa zašto bi ga onda Atletico prodao kad je u njemu pronašao adekvatnu zamjenu za Diega Costu, iako španjolski Brazilac i Hrvat nisu identični tipovi napadača?

Odgovor je, dakako, u novcu! Atletico je, naime, ljetos Bayernu platio 20 milijuna eura odštete za Mandžukića, a City je sad navodno ponudio više nego dvostruku svotu Madriđanima! A Atletico ipak nije financijski jak klub poput Reala i Barcelone, koji s ciničnim smiješkom mogu odbiti i "svemirske" ponude za svoje najbolje igrače. K tome, u Atletico se vraća Fernando Torres, 31-godišnji napadač, Atleticovo dijete, koji je zablistao u Liverpoolu, potom mu je karijera u Chelseaju i Milanu krenula silaznom putanjom. U madridskom klubu, dakako, nisu bez emocija, navijači bi oduševljeno dočekali svog nekadašnjeg idola.

– Vrati li se Torres, Mandžukić će sigurno otići plati li City navedenu odštetu! Slični su tipovi napadača i Simeone neće imati ništa protiv ove prodaje, koja će klubu donijeti i opipljivu zaradu – smatra trener Branko Ivanković, koji je u Dinamu bio šef Mandžukiću.

Ipak druga špica

Pa iako Mandžo zabija dosta golova, ipak nije ona "prva špica", klasični golgeter i igrač 16-erca, njegov je raspon kretanja znatno veći. Gdjekad je to iznimno dobro, ali gdjekad zadaje i probleme trenerima. Zato ga je, uostalom, Guardiola pustio iz Bayerna, a i Ivanković je imao problema u Dinamu s Mandžukićevim shvaćanjem igre...

– Mario je igrač koji teško prihvaća taktičke zamisli i često reagira po vlastitom instinktu. No, to mu se dosad u karijeri pokazalo dobrim, svestran je nogometaš, zna igrati, zna dodati loptu i mogu se složiti da je on više ona druga, prikrivena "špica", nego prva. Uglavnom, promijeni li klub i ligu, za njega ne bi smjelo biti problema! Toliko je kvalitetan napadač, fizički snažan, brz i tehnički potkovan, da će se u sekundi prilagoditi načinu igre u Engleskoj. Uostalom, ni u Španjolskoj mu, nakon dolaska iz Bundeslige, nije trebalo previše vremena za adaptaciju – smatra Ivanković.

>> Ovo je neočekivano, Mandžukić odlazi u Manchester City za 32 milijuna eura?!

>> Torres: Svatko se mora vratiti kući, čast mi je opet biti dio Atletica

>> Bomba iz Španjolske! Manchester City ponudio 42 milijuna eura za Mandžukića!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije