kaos u savezu

Šuker je bivši, Štimac 
je ponovno kandidat: Još 2010. imao sam predsjednički program

06.07.2012., Zagreb - U hotelu Esplanade odrzana konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza. Damir Vrbanovic, Igor Stimac, Davor Suker. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
29.11.2014.
u 21:02

- Mamić? S njim odnos ne postoji, nas je približila samo Srbija - kazao nam je Igor Štimac.

Najnovija burna zbivanja u nogometu – vrhunac je Šukerov misteriozni nestanak – već nekoliko dana sugeriraju da je sazrelo vrijeme za promjene u vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza. Tako se već počelo govoriti da su i u HNS-u shvatili kako je pritisak na Šukera prevelik i da su se stekli uvjeti za njegov odlazak. Ne naprasan i pučistički, nego elegantan i dostojanstven, kako i dolikuje Zlatnoj kopački.

Naravno da, čim se govori o smjeni na vrhu, nositelji te inicijative već imaju pripremljenu novu platformu pa je tako na površinu ponovno isplivalo ime – Igora Štimca!

Putem Vidoševića

Da, istoga onog čiju je glasačku mašineriju Mamić prije četiri godine nadglasao. Tada je, podsjećamo, na burnoj skupštini "Nećeš, razbojniče" za predsjednika izabran Vlatko Marković kao prijelazno rješenje do Šukerove inauguracije.

Iz perspektive obezglavljena Saveza Štimac se doista nameće kao najlogičnije rješenje za novog predsjednika. Ne samo zato što je hajdukovac (a takav se upravo traži), nego i zato što su njegovu kandidaturu prije četiri godine podržale sve južne županije. Dakle, Igor bi trebao biti kohezivni faktor i djelovati na zbližavanju nikad udaljenijeg sjevera i juga. Posljednji južnjak na čelu HNS-a bio je Nadan Vidošević još prije 18 godina!

Jedini uteg u ovoj priči Štimčev je nezavidan status u Torcidi, koja ga je proglasila nepoželjnim u Hajduku iako se godinama kao čelnik bijelih opirao Mamićevoj dominaciji i Hajduku donio dva naslova prvaka. S Poljuda je otišao 2005. nakon debakla protiv Debrecena...

– Ne znam odakle se pojavila informacija da bih mogao biti predsjednik Saveza. Ako postoji interes za mene, zna se procedura. Ne trebate o tome pitati mene, nego skupštinare – kazao je Štimac.

Biste li bili zainteresirani za preuzimanje Saveza?

– Da bih bio predsjednik, potrebno je mnogo više od moje želje. Ja sam još prije četiri godine, kroz svoj program, pokazao interes za raščišćavanje odnosa u hrvatskom nogometu. No, u ovom trenutku nisam čimbenik kojeg se nešto pita, koji o ičemu odlučuje – dodao je Štimac.

Kandidira i za klupu BiH

Kakav je vaš odnos s Mamićem?

– On ne postoji. Kao 2010. godine? Da, takav. Nas dvojicu približila je samo Srbija – otpovrnuo je Štimac aludirajući na sudbonosne srazove sa Srbima u kvalifikacijama za SP.

Štimac je već godinu dana nezaposleni trener. Trenutačno je na poduljoj listi kandidata za izbornika reprezentacije BiH. Dakako da u svojoj ladici još čuva svoj predsjednički program iz 2010. Možda se bliži trenutak kada će ga ponovno aktivirati. Nije "Srbija", nego još delikatnije. Savez pod hitno treba novog čelnika...

>> Ćiro: Šuker je nestao dok kuća gori, zbog toga ne mogu biti uz njega

>> 'Tražimo ostavku vodstva HNS-a, ako treba doći ćemo u Zagreb'

>> Mamić: Volio bih da se Šuker oglasio i rekao barem nešto

>> 'Podrška navijačima u borbi protiv samovolje u HNS-u'

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije