08.01.2012. u 12:00

Vladimir Drobnjak za mene je osoba desetljeća, jer malo bi tko kao on vodio tako dugačke pregovore s Europskom unijom

Ned - 1. siječnja

Nova je godina, i evo kako ih vidim, što im preporučujem i želim, što proričem, što od njih očekujem... Ivo Josipović - neka Vas na primanju u Uredu predsjednika previše ne zadržavaju nevoljnici koji su dobili otkaz, mogli biste zakasniti na dodjelu nagrada koje Vam daju u Hrvatskoj. Povucite tužbu za genocid protiv Srbije, a za Hrvate u BiH kao i dosad ne činite ništa kako ne bi izostale nagrade Srba i Bošnjaka koje Vam daju u susjedstvu. Ako ste u pojavljivanju na TV-u i u drugim medijima dosad nadmašili Tita, Tuđmana i Mesića, ne sustajte, konkurencije još ima, mladi Kim Jong-un mogao bi Vas preteći. Zoran Milanović - je li možda ovako: ako ne vjerujete u Boga, ali idete na božićnu misu, bit će da ne vjerujete ni u Hrvatsku, ali volite vlast nad njom? Radimir Čačić - budete li gospodarstvom upravljali kao Coningom, završit će u stečaju; budete li ga vodili kao što vozite, završit će sa sprovodima. Bila riječ o ljudima ili privredi, za sobom ostavljate križeve. Željko Jovanović - komunistički ministar prosvjete i sporta Stipe Šuvar napokon je u Vama dobio nasljednika, ravni ste mu po boljševizmu, ali ne i po inteligenciji, pa ćete učiniti manje zla. Ante Kotromanović - otkad ste u crvenoj vladi, prijatelja Gotovinu u Haagu posjećivat ćete kriomice, ali ništa zato, da je na slobodi, i on bi Vas kriomice posjećivao u Ministarstvu obrane. Predrag Matić Fred - objavite registar branitelja makar Vas u njemu ne bilo! Vesna Pusić - evo dokaza da Kukuriku koalicija nije ideološki isključiva, imamo ministricu iz ustaške obitelji! Slavko Linić - ni u petnaest mandata ne možete uštedjeti onoliko koliko ste Hrvatsku zadužili od 2000. do 2004. Jadranka Kosor - ne dajte se, ostanite na čelu HDZ-a, još u njemu imate dovoljno toga uništavati i istodobno se držati kao pobjednica. Vladimir Šeks - ne dajte se ni Vi, Vi ste stranačka vertikala, s Vama je HDZ uspravan, kao boca. Vladimir Drobnjak - negdje Vas predlažu za osobu godine, ja bih Vas predložio za osobu desetljeća, jer malo bi tko kao Vi vodio tako dugačke pregovore s Europskom unijom. Josip Bozanić - u Istri sam pročitao grafit: “Neće u raj oni koji više vjeruju u Vatikan nego u Boga”. Vlatko Marković - navodno je netko u Vaše ime na ulazu u Hrvatski nogometni savez napisao poruku Vašim protivnicima: “HNS možete osvojiti samo preko mene mrtva!” Ispod je netko uzvratio: “Toliko možemo čekati!” Slaven Bilić - povjerio se prijatelju: “Izbornik nogometne reprezentacije ostajem samo ako na Euru ispadnemo u skupini, jer neću imati kamo!”

Sub - 31. prosinca

Doček s HTV-om napokon bez dosađivanja

Napokon se našao netko inteligentan i na HTV-u sastavio odličan program za doček nove godine. U zabavni niz složio je tri provjerene emisije - Osmi kat, Ples sa zvijezdama i Pjevaj moju pjesmu. Posebno su dobri bili Miroslav Škoro i njegovi brojni raspjevani gosti, među kojima je osim profesionalnih pjevača bilo nogometaša, glumaca i glumica, televizijskih voditelja... Duhovite dosjetke, imitacije, maštoviti dueti, podbadanja, uspješno glazbeno stapanje hrvatskoga sjevera i juga, skladno uklapanje zvijezda izvan zabavne glazbe tvorili su vješto sročenu priču kakve dosadašnjih godina u gomilanju zvukova, poskakivanja i podvriskivanja nije bilo. Gdje nema ličnosti, dobrog izbora zabavljača, dobrih voditelja i autorskog tkanja nema ni zabave. A to je obilježilo sve tri spomenute emisije pa se četiri sata ispred malog ekrana moglo biti bez dosađivanja, i bez zavisti prema onima koji su se smrzavali na trgovima ili zijevali po hotelskim restoranima, makar i s nadom da bi se moglo iskoristiti pijanstvo i nekog novog na doček Nove odvući u krevet.

Pon - 2. siječnja

Ulazak u EU po pravilu: kakvi preci - takvi potomci

Koje licemjerje! Dva, tri tjedna prije referenduma Vesna Pusić i drugi dužnosnici govore o ravnopravnoj promidžbi koju će imati oni koji jesu i oni koji nisu za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Od 2000. do danas EU se danomice propagira i u vlasti i u medijima, protivnike Unije jedva čuje, pa je omjer između tih dviju propagandi tisuću prema jedan. U takvu su omjeru bile i šanse nekoga drugoga da u Hrvatskoj i Jugoslaviji poslije II. svj. rata dođe na vlast umjesto komunista. To sramotno gušenje istine o Europi, o tome kako nam je otela banke i velike profitabilne državne tvrtke, kako je ponizila hrvatske heroje i Domovinski rat i lišila nas suverenosti - ravno je partizanskoj prevari s kojom su eliminirane sve političke opcije osim komunističke, mnogim ljudima oteta imovina i ušutkani protivnici, a narod zastrašivan. Pa kad ulazak u EU najviše propagiraju Ivo Josipović, Zoran Milanović, Vesna Pusić... vrijedi pravilo: kakvi preci - takvi potomci.


Uto - 3. siječnja

Lekcije za podsjećanje: Drug Tito nikad nije kriv

Koja logika! Jest da je Tito Staljinu slao karakteristike mnogih jugoslavenskih komunista, jest da su na osnovi tih denuncijacija oni mahom ubijani, ali nije za to kriv Tito nego Staljinova okrutnost!

Nekoliko je kazivača na početku Zafranovićeva serijala o Titu upravo tako opravdavalo bešćutnoga karijerista, diktatora i zločinca Broza. Gurnite nekoga u provaliju, ali za njegovu smrt niste krivi vi nego narav provalije! Serijal je, naravno, sasvim slučajno startao istodobno s novom vlašću u Hrvatskoj kojoj su na čelu Titovi pioniri. Da se podsjete lekcija svojih prethodnika!

Sri - 4. siječnja

Lijeve političke elite grabežljive kao i druge

Novac za promidžbu turizma daje država, to jest građani. Od koga se otimalo u privatizaciji? Od građana. Tako se i porečka Riviera Adria okoristila od građana. Pa nije čudno što je jednoga građanina, koji joj je četiri godine bio šef uprave a sada je ministar turizma, na rastanku bogato nagradila - Veljku Ostojiću darovala je dionice vrijedne više od 800.000 kuna. Za toliko prosječno plaćeni radnik crnči deset godina.

Tako to rade socijaldemokrati. Kakva ??tednja, kakvo radništvo, kakva socijalna osjetljivost! Lijeve su političke elite uvijek bile jednako grabežljive kao i sve druge. I nije nevažno što se ovo nagrađivanje ministra dogodilo baš sada - prema osiromašenim građanima na samom početku treba izraziti prezir a prema vlasti poklonstvo.

Čet - 5. siječnja

Briga za kapital, a ne mađarsku demokraciju

“Cijeli svijet” se okomio na mađarskog premijera Orbana zbog ustavnih promjena. U Budimpešti se prosvjeduje, a mediji te prosvjede predstavljaju kao da je riječ o većini Mađara, premda golema većina podupire vlast. No zacijelo “cijeli svijet” ne bi tako žestoko reagirao na novi, “nedemokratski” mađarski Ustav u kojem u nazivu države nema više riječi “republika”, kojim su navodno ukinuti neovisnost sudstva, medija i Mađarske narodne banke - da Orban nije srezao profite banaka i zaštitio građane od lihvarstva i ovrha te se i na druge načine usprotivio grabežljivosti stranoga kapitala. Kad god te sa Zapada udaraju demokracijom po glavi zapravo ti žele isprazniti novčanik!

Pet - 6. siječnja

Pljesak za državni novac koji treba kaptolu

Nevjerojatno je koliko su značajnici iz crkvenoga miljea pljeskali Josipovićevu, Milanovićevu i Špremovu pribivanju božićnoj misi! Sad se tom pljesku u svom redovitom komentaru pridružio i glavni urednik “Glasa Koncila” Ivan Miklenić. Ni njega ni druge ne zanima hoće li (a neće!) nova vlast promijeniti zakonske odredbe o pobačaju, hoće li (a neće!) donijeti zakonske odredbe o umjetnoj oplodnji u skladu s kršćanskim svjetonazorom, hoće li (a hoće!) uvođenjem seksualnog odgoja u škole poticati nemoral, hoće li (a neće!) promijeniti Zakon o radu tako što bi ga prilagodila socijalnom nauku Crkve. Ne plješće, dakle, Crkva bezbošcima zato što poštuju i nju i vjernike (jer ne poštuju ni nju ni vjernike!!!), nego zato što su vlast, a vlast raspolaže državnim novcem koji i Kaptolu treba. Amen.

Komentara 55

ŠI
šimuka
12:26 08.01.2012.

Alkar ,M. Ivkošić u sridu.Doista maestralno.Bravo meštre.

OB
-obrisani-
12:47 08.01.2012.

Vladimir Drobnjak - negdje Vas predlažu za osobu godine, ja bih Vas predložio za osobu desetljeća, jer malo bi tko kao Vi vodio tako dugačke pregovore s Europskom unijom *********** dotaknut ću se UDBAša Drobnjaka i njegovog \"mukotrpnog pregovaranja\". Muke ti je tako pregovarat kao UDBAšina legao na pod i dopustio EU da državu Hrvatsku raz *ebu kako znaju i umiju.A dok je služio Kiti i UDBAšiji imao je toliki strah u kostoma da je pazio je na svako slovce da ne bude ptotivsmrdoslavensko.

MR
mravac8
17:10 08.01.2012.

Crven Kmer Hvala. Znala sam da je na tebe šteta gubiti vrijeme, ali post u 17:08 me u to potpuno uvjerio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?