u nekoliko trenutaka

Odron zemlje zatrpao cijelo selo. Nestalo 2000 ljudi!

Afganistan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.05.2014.
u 17:48

Do sada je spašeno osam osoba jer spasilački timovi u Afganistanu nemaju dovoljno opreme i otkopavanje blatnog tla vrše isključivo lopatama

Najmanje 2000 ljudi nestalo je u Afganistanu, a deseci su ozlijeđeni nakon što su obilne kiše danas oko 13 sati uzrokovale odron tla u sjeveroistočnom dijelu zemlje. Klizište u pokrajini Badakšan ''pokopalo'' je 300 kuća, javlja RT. Do sada je spašeno osam osoba jer spasilački timovi na mjestu nesreće nemaju dovoljno opreme i otkopavanje tla obavljaju isključivo lopatama.

– Nemoguće je otkopati ovolike količine blata u kratkom roku. Nemamo dovoljno lopata, a trebamo i strojeve – kazao je guverner pokrajine Shah Waliullah Adeeb.

Današnjoj nesreći prethodilo je nekoliko manjih odrona a, kako je riječ o udaljenom i loše povezanom dijelu zemlje koji se nalazi u planinama na granici s Kinom, poslana pomoć do unesrećenih stići će tek za nekoliko dana.

>>Novo klizište u Sesvetama, moguće urušavanje stabala u potok
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije