vedran pavlek:

Snježnu kraljicu može odgoditi samo vrijeme

05.01.2013., Sljeme, Zagreb - Na sljemenskoj stazi Ivica Kostelic odradio je trening prije sutrasnje muske utrke Vip Snow Queen Trophy Audi FIS Ski World Cupa.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukić/PIXSELL
26.10.2014.
u 08:30

Na početku nove sezone Ivica Kostelić i dalje ide spavati prije 21 sat, s velikim žarom trenira i bit će još njegovih pobjeda u Svjetskom kupu, kaže Pavlek

Baš kao i Ivica Kostelić, i Vedran Pavlek je pred svojom 17. sezonom u Svjetskom kupu u funkciji šefa hrvatske skijaške reprezentacije, odnosno direktora Hrvatskog skijaškog saveza. Sveukupno, s onih šest natjecateljskih, bit će mu to 23. sezona u Svjetskom kupu, a 33. u sportskom skijanju sveukupno jer ima i 10 FIS sezona, računajući i dječje skijanje.

Kostelić na startu veleslaloma

Kao i svih ovih godina, i ove je Pavlek kao vrhunski menadžer imao opcija da napusti hrvatsko skijanje, no nije to učinio, već je prihvatio peti direktorski mandat.

– Počeo sam negdje u siječnju ili veljači 1998. kada me je Ante Kostelić zamolio da budem pratnja Janici za jednog nastupa u Cortini jer sam znao te staze. Kako sam ja tada još bio natjecatelj, a to su bile muško-ženske utrke, ja sam nastupao i pomagao Janici. Te iste zime nastupio sam na ZOI u Naganu i završio karijeru i odmah neslužbeno počeo raditi za Savez preuzevši tada i obvezu prema obitelji Kostelić.

Znači li to da će i Ivica skijati još četiri sezone, sve do ZOI 2018.?

– Po onome što Ivica izjavljuje, u slučaju da bude sreće sa zdravljem, ima izgleda da skija sve do ZOI u Južnoj Koreji. Skijanje je njegov život, velika ljubav. Ja na ovom svijetu nisam vidio čovjeka koji s toliko žara i energije kreće u svaki novi trenažni dan, u svaku novu utrku. Pa on i dalje ide spavati prije 21 sat, nema izgleda da ga bilo što smete ili da propusti trening zato što taj dan nije dobre volje. Danas će voziti veleslalom.

Moramo čekati djevojke

No što će se dogoditi ako Ivica uroni u prosječnost? Mnogima ste se zahvalili, hoćete li njega i dalje zadržati u reprezentaciji?

– Ja sam ga spreman pratiti sve dok oni to žele. Naravno, sigurno ni njega ne bi zadovoljilo da dođe do 30. mjesta u slalomu, no on u slalomu i kombinaciji doista još nije rekao svoju posljednju.

Kakvi su izgledi da uskoro imamo nekoga poput Ane Jelušić i Nike Fleiss, cure koje će ulaziti u top 10?

– Morat ćemo pričekati tri-četiri godine jer Andrea Komšić i Leona Popović trebaju nekoliko godina, a iza njih stižu Lana Zbašnik (15) i Ida Štimac (14).

Prije no što je nastavio na tu temu, kazao je da su nas Janica i Ivica Kostelić razmazili i da se takvi rađaju jednom u 100 godina.

– Ovi novi naraštaji imaju talenta za postolja u Svjetskom kupu. Netko će od njih doći do postolja, ne samo jednom, usput, već više puta. Hoće li to biti Filip Zubčić, Istok Rodeš, Lana Zbašnik, Ida Štimac, Luka Krsmanović ili netko drugi, ne znam, ali ja u to čvrsto vjerujem.

Kao što je i važno da sljemenska utrka ima potporu Grada? Hoće li ona biti uzdrmana Bandićevim uhićenjem?

– Iza ove utrke stoji Grad koji je i vlasnik skijališta. To je projekt koji ide već 10 godina i koji se etablirao. Osim toga, tri četvrtine našeg proračuna od oko 23 milijuna kuna su komercijalne, a jednu četvrtinu daju Grad i država zajedno.

>>Kostelić: Supruga Elin mogla bi roditi baš kada skijam u Söldenu

Komentara 2

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
08:59 26.10.2014.

Nadam se baš takvom raspletu.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
08:59 26.10.2014.

Nadam se baš takvom raspletu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije