Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Butina
Autor
Tomislav Butina

Pletikosa je sjajan, ali Buffon je svjetski vrh

'30.05.2012., Zagreb - Tomislav Butina, bivsi vratar Dinama i hrvatske nogometne reprezentacije. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
13.06.2012. u 12:01

Prije četiri godine svi smo bili "ludi i neracionalni", a sad se osjeća velika razlika, svi čvrsto stoje na zemlji, čak i nakon pobjede

Zovu me mnogi prijatelji i bivši suigrači i najčešće pitaju kakvo je ozračje u našoj reprezentaciji. Iako se još nisam \"probio\" u srce našeg kampa, razgovarao sam gotovo sa svim igračima i baš sam ugodno iznenađen dojmovima koje sam izvukao iz tih razgovora. Uspoređujući, naime, ovo ozračje s onim otprije četiri godine u Austriji, opipljivo je da je naša momčad sad zrelija, smirenija, iskusnija, koncentriranija... A to su sve preduvjeti za dobar rezultat. Prije četiri godine svi smo bili \"ludi i neracionalni\", a sad se osjeća velika razlika, svi čvrsto stoje nogama na zemlji, čak i nakon velike pobjede protiv Irske. Pred nama je Italija.

Spektakl je zajamčen, toliko dobrih igrača s obje strane nude veliku utakmicu. Silno su zvučna imena u veznom redu, a posebno u napadu obje momčadi. Bit će to vatrometna utakmica, očekujem otvorenu igru s mnogo šansi, utakmicu u kojoj će možda ključne uloge imati vratari. O Pletikosi ne treba trošiti riječi, svi se veselimo što je pokazao da je u izvrsnoj formi. S druge će strane biti možda i najbolji svjetski vratar Gianluigi Buffon, čovjek čiji me način branjenja oduševljavao (i još me oduševljava) i težio sam tome da moj stil branjenja bude barem sličan njegovom.

Dvije \"velike mačke\" čuvat će mreže. Optimist sam, uvijek smo dosad na velikim natjecanjima drugu utakmicu odigrali najbolje. A igrali smo protiv velikana – Danaca, Talijana, Francuza, Nijemaca... Nadam se da će se ta tradicija nastaviti i da ćemo već krajem ovoga tjedna tražiti smještaj u Ukrajini.

Želite prijaviti greške?