Europska unija treba suspendirati pregovore sa Srbijom dok Beograd ne prizna genocid u Srebrenici

01.07.2021. u 13:36

Hrvatska je s najvišeg mjesta tek prošlog ljeta smogla snage uputiti poruke pomirenja i priznati da je Oluja bila bolno iskustvo za Srbe koji su u Oluji izgubili zavičaj i pritom naglasiti da su, pored groznih zločina srpskih separatista nad Hrvatima, počinjeni i zločini nad Srbima, što je bio simboličan znak da je Hrvatska u komemoriranje svojih ratnih obljetnica spremna prihvatiti i uključiti i sjećanje na stradanja svojih srpskih sugrađana.

Komentara 26

VI
Vivian
21:18 01.07.2021.

Prvi koji se protivi blokadi Srbije je nas ministar poslova zapadnog Balkana.

ŠO
šolman
13:47 01.07.2021.

Hrvatska nije tek prošle godine priznala da su počinjeni zločini nad Srbima. Hrvatska nikada s tim nije imala problem, ali jest s namjerom poravnanja krivnja za prošli rat, što je skriveni cilj kojem se teži gotovo svaki put kad se naglašavaju stradanja Srba devedesetih. Nije bitno hoće li Srbija priznati genocid u Srebrenici, bitno je hoće li ta država a i svekolika jugoslavizmom zadojena javnost koja se voli nazivati ljevicom, priznati da je rat zamislila, pokrenula i provela Srbija s ciljem stvaranja Velike Srbije. Srebrenica je samo jedna, doduše najkrvavija, postaja na tom putu.

DU
Deleted user
14:00 01.07.2021.

Ponovit ću riječi svojih sukomentatora na VL-u: baš dobro da je ovaj članak "Premium", već prvi dio ove proustovske rečenice dotičnog novinara mi je digao tlak na 300. Mogu zamisliti do koje vrijednosti bi mi tlak došao da nisam ograničena "Premiumom".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije