Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATIMA POSEBAN ULAZ

Hrvatska više nije ‘ostatak svijeta’. Otkrivamo što sve znači ukidanje vize za Ameriku

30.09.2021.
u 10:30

Do 1. prosinca Amerikanci će prilagoditi svoje granične prijelaze i u informacijske sustave s popisom država čijim građanima ne trebaju vize unijeti Hrvatsku. Samo 39 zemalja u svijetu ima ovakav status i poseban red na ulazu u Ameriku.

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar BožeSačuvaj
BožeSačuvaj
22:22 30.09.2021.

SAD je čekao početkom 2000-tih da naš mup modernizira putovnice usklađujuči ih sa novim sigurnosnim elementima(zbog tehničke manjkavosti prvih serija putovnica i zbog razloga što su te prve serije bile od strane naših službenika prodavane na crnom tržištu -pa je pola kriminalaca sa Balkana imalo te prve hrvatske putovnice)ali to se tada nije desilo i prilika je tada propuštena..sada su vize ukinute-ostaje prijavni(putni) list koji će biti formalnost (plaća se oko cca 14 dolara u EU) ako imate osiguran smještaj i povratnu avionsku kartu i bit će ga moguće putem turističke agencije direktno uz plaćanje aranžmana poslati ili veleposlanstvu u Zagrebu ili federalnim uredima na ulaznoj točki u Americi na odobrenje koje ne traje više od 15-tak minuta u obliku povratnog maila sa brojem odobrenja koje se printa i zajedno sa putovnicom nosi u SAD pri putovanju..u dogledno vrijeme vjerojatno neće trebati više ni putovnica- već će biti dovoljna osobna,kao što i Slovenci samo sa osobnom iskaznicom mogu putovati iz područja EU direktno u SAD...mi već danas u Kanadu možemo putovati samo sa osobnom iskaznicom te dugi niz godina nije bilo nikakvih problema s time, te će taj argument vjerojatno vrlo brzo uvažiti i SAD

AJ
Admine jebiti zelenski mater.
09:44 01.10.2021.

Vize za ameriku,ni su za gradjane Hrvatske ukinute,niti ce biti skoro,vize se ukidaju odredjenim skupinama drzavljana,bizmisenima,konzularnom osoblju,kao i turistima,koji imaju uredno prijavljen dolazak na americko tlo,kao turista,sve ostalo ostaje po starom.

DU
Deleted user
10:23 30.09.2021.

Lijep, ali bez beznačajano!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?