KLAPA SEBENICO U NEW YORKU

Amerikanci su ostali u čudu kad se šibenska pisma zaorila nasred Times Squarea

Klapa Sebenico
Foto: Facebook
1/4
08.02.2017.
u 21:19

U čuvenom Madison Square Gardenu gledali smo utakmicu Knicksa i Lakersa, za koje je igrao i naš Ivica Zubac. Iako smo bili na vrhu tribina, Amerikanci su nas dobro čuli, jer smo navijali i pljeskali svaki put kad bi Zubac dobio loptu - kazao nam je Branimir Bubica,

Stanovnici New Yorka jučer su iznenađeno slušali kad se na njihovom Times Squareu zaorila čuvena "Šibenska balada", svojevrsna himna Krešimirovog grada. Tu njima čudnu a capella klapsku pjesmu priuštili su im članovi klape Sebenico, koji su ovih dana na putu u Americi, zajedno s Pivačima sv. Jakova.

Klapu Sebenico čine najbolji šibenski klapski pjevači, od kojih je većina nekoliko puta nagrađena i na festivalu u Omišu. Snimka se vrlo brzo proširila društvenim mrežama, a na njoj je vidljivo kako su Amerikanci odmah izvukli mobitele i snimili klapu Sebenico.

- Stigli smo vidjeti puno toga. Oduševljeni smo poznatim mjuziklom "Kinky Boots", kojeg smo pogledali na Broadwayu. U čuvenom Madison Square Gardenu gledali smo utakmicu Knicksa i Lakersa, za koje je igrao i naš Ivica Zubac. Iako smo bili na vrhu tribina, Amerikanci su nas dobro čuli, jer smo navijali i pljeskali svaki put kad bi  Zubac dobio loptu. Družili smo se s našim ljudima u Astoriji, bilo je stvarno emotivno. Dosta ih se i rasplakalo kad su čuli našu pjesmu - kazao nam je Branimir Bubica, koji uz karijeru u klapi Sebenico gradi i samostalnu pop karijeru.

Pred klapom Sebenico ovog vikenda je i druženje s našim ljudima u Chicagu, gdje će i zapjevati u crkvi sv. Jeronima, povodom svečane proslave Stepinčeva.

 

>>Klapa Sebenico objavila novi video spot 'Nebo je odlučilo'

>>Šibenčanin snima album s producentom Justina Timberlakea

Komentara 8

Avatar bodavica
bodavica
22:59 08.02.2017.

pripa se tvoj blesavi mozak kad možeš napisatio vakav komentar jadniče jedan!!!!

AL
aldosoccercoach
07:33 09.02.2017.

Ja ne vidim nisto primitivno u tom komentaru, ali smjiesno mi je tvoje ime " feder _federovic". Ja mislim da mi ti ljepse zvucilo ime "feder pedorovic".

ŽO
žoržet
09:34 09.02.2017.

obožavam klapu šibenik i a 'balada' mi je jedna od najljepših pjesama ikada, ali ovakvo preuveličavanje spontanog akta na ne baš prepunom središnjem njujorškom trgu, koji je pobudilo zanimanje tek nekolicine slučajnih prolaznika, više je za naše dečke štetno nego korisno. a i stvarno puno govori o sposobnosti domaćih medija da luče važno od nevažnog, tj. da razlikuju što je'the' vijest, a što samo zgodna 'caka': dakako, ništa se loše neće dogoditi dozna li šira javnost za ovaj 'nastup', ali se događa kad se minoriziraju ili ignoriraju doista bitne, za nečije živote možda i presudne, informacije o zbivanjima, ljudima, pojavama... ovako se teško oteti dojmu da je većina tih sredstava javnog priopćavanja, kako smo ih donedavno zvali, samo ozbiljan disperzator 'alternativnih činjenica'... i, naravno, 'oglasna ploča' raznoraznim gazdama i drugim interesnim grupacijama:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije