Na RTL-u

Andrija Jarak: 'Dosje Jarak' jučer je bila najgledanija emisija na svim televizijama

Zagreb: U River Pubu je održana projekcija prve epizode dokumentarnog serijala "Dosje Jarak"
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/9
03.11.2023.
u 11:37

Radili smo ovo četrnaest mjeseci, Dario Todorović, Marijana Čikić i ja smo, nogometnim žargonom rečeno, ostavili srce na terenu i drago mi je da je priča dobila ovakav epilog, rekao nam je nedavno RTL-ovac Andrija Jarak

Na RTL-u je sinoć prikazan prvi nastavak dokumentarnog serijala "Dosje Jarak" autora Andrije Jarka i u prvoj emisiji se bavi slučajem ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića čije obitelji do danas traže odgovor na pitanje tko je naručitelj njihovog ubojstva. Prva epizoda ovog true crime serijala gledatelje je oduševila i rasvijetlila pojedina pitanja oko ubojstva Ive Pukanića. 

- Prva epizoda "Dosje Jarak" jučer je bila najgledanija emisija na svim televizijama. S 30,5% udjela u gledanosti. Hvala vam svima, dragi ljudi. A kako je vama počeo dan? - objavio je ovu informaciju Andrija Jarak koji je s Darijem Todorovićem i ostatkom svog tima punih 14 mjeseci radio na ovom serijalu koji je napravljen u maniri pravih true crime dokumentarac. 

 

 

- U prvoj epizodi donijeli smo nekoliko novih detalja poput skutera na kojem je bio eksploziv i pločicu koja je dovela do počinitelja.  Kao autoru zanimljivo mi je što Pukanićeva kći i sestra imaju dijametralno suprotan stav od većine koja misli da je za Pukanićevo ubojstvo kriva duhanska mafija; njih dvije misle da je riječ o nekome iz Hrvatske. U drugoj epizodi, koju smo snimali u Crnoj Gori, BiH i Srbiji, puno će se toga otkriti i po meni sve upućuje na to da ga je ubila duhanska mafija – rekao nam je Andrija Jarak nakon što je epizoda prikazana na novinarskoj projekciji.

Zagreb: U River Pubu je održana projekcija prve epizode dokumentarnog serijala "Dosje Jarak"
1/10

Dok su se mjesecima svi pitali zašto je Jarak nestao s TV ekrana i stvarali razne teorije o tome gdje je, on je sa svojim timom vrijeme provodio pregledavajući stotine sati materijala i iščitavajući sudske spise kako bi gledateljima vjerodostojno prenijeli pozadinu priče o ubojstvu Ive Pukanića.

-  Radili smo ovo četrnaest mjeseci, Dario Todorović, Marijana Čikić i ja smo, nogometnim žargonom rečeno, ostavili srce na terenu i drago mi je da je priča dobila ovakav epilog. Ti su ljudi ubijeni u centru Zagreba, a država je rekla da to nije teroristički čin. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali, posebno zahvaljujem Anki i Sari Pukanić te svim ostalim sugovornicima u dokumentarnom serijalu - istaknuo je Jarak. 

VIDEO Mia Dimšić o zainteresiranosti za Aleksandru Prijović: Svi smo mi kao veliki čopor

Ključne riječi

Komentara 7

MM
MMarko657
14:04 03.11.2023.

Nisam ju gledao samo zato jer je najava emisije išla svako malo i pretenciozna mi je do razine karikatiure, afekiranje u govoru, pokretima, grimasama, tonu glasa, uski kadrovi ozbiljnog, ali debelo napudranog lica, ali dobro, valjda se to nekome sviđa, meni je groteskno.

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
16:34 03.11.2023.

Pažljivo sam je gledao baš da vidim što je novoga iskopao u tih 14 mjeseci. Kako sam slučaj Pukanićeva ubojstva i sam pratio, mogu reći da u emisiji nema ništa novoga. Što se pak stilskog izričaja tiče, emisija izgleda kao 1/1 kopija američkih emisija tog tipa. Dakle, više se pazilo na estetiku nego na sadržaj.

Avatar Castro
Castro
12:04 03.11.2023.

Pogledao sam, dobra emisija. Nista se tom emisijom nece napraviti osim podsjetiti da na zalost uvijek i uvijek sve smrdi sa vrha prema dole. I pokusati ukazati da se tako nesto nikada vise ne dogodi. Mislim da smo se u medjuvremenu dosta odmakli od balkanske mafijaske povezanosti, zato me smetaju bilo kakvi pokusaji " prijateljskih odnosa " koji na kraju zavrse onako kako to oni tamo najboje znaju a to je svu krivnju i odgovornost prebaciti na drugog. Ili u jos gorem slucaju, zavrsi se kao sto je bio pocetak devedestih. Iako ... kraj emisije pokusava dati sliku da su glavni krivci zapravo u Hrvatskoj a ne tamo negdje. Nadam se da grijese.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije