Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snimaju film

Angelina Jolie pomaže zaštitnici čimpanza Jane Goodall

angelina jolie
Foto: pixsell
1/3
07.09.2011.
u 09:03

Angelina će biti dio filmske biografije o poznatoj britanskoj znanstvenici koja je život posvetila istraživanju čimpanza

Angelina Jolie pronašla je novu prijateljicu, poznatu britansku znanstvenicu Jane Goodall koja je život posvetila istraživanju i zaštiti čimpanza. Jane i Angie pojavit će se u filmskoj biografiji "Jane's Journey" u kojoj će biti prikazan životni put poznate 77-godišnje znanstvnice.

Angelina je Jane obećala pomoć i svoje je obećanje ispunila.

- Bila sam iznenađena kad mi je rekla da želi biti dio tog projekta. Nekad ljudi oduševljeni jednim trenutkom ushićenja obećaju svašta, no na kraju to obećanje rijetko ispune. To nije slučaj s Angelinom, na nju se čovjek može osloniti, priznala je Goodall.

Jane je rođena je 1934. u Londonu, proslavila se dugogodišnjim životom među čimpanzama u središnjoj Africi, o kojemu je napisala nekoliko cijenjenih knjiga poput "My Life with the Chimpanzees" (Moj život s čimpanzama) i "In the Shadow of Man" (U sjeni čovjeka).

Legendarna britanska prirodoslovka dobitnica je i ovogodišnje nagrade internetskog magazina The Daily Green "Zeleno srce" za životno djelo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije