Grupa ima novi CD "As The Dark Wave Swell"

Bambi Molesters dokazali da su i dalje ključni izvozni rock proizvod

bambi
VL
07.02.2010.
u 15:09

CD je snimljen u produkciji starog prijatelja svjetske klase, Chrisa "The Walkabout" Eckmana, iz supergrupe "The Strange".

Pohvalne recenzije u najtiražnijim britanskim glazbenim magazinima, intervju u Independentu, poziv R.E.M.-a na europsku turneju, kao i podatak da je njihov gitarist Peter Buck besplatno svirao na izvrsnom albumu djelu „Sonic Bullets" - sve su to jasni signali da su se Bambi Molesters odavno dokazali kao ključni hrvatski izvozni rock proizvod. Šteta je samo što to u nas gotovo nitko nije primijetio. Tko zna hoće li se stvari promijeniti s novim izdanjem?

S novim albumom "As The Dark Wave Swells" izveden djelomičan "povratak na plažu", nadomak velikih valova koje su svojim preciznim, energičnim (dvo)gitarističkim soundom znali evocirati svojim najboljim radovima. No to ne znači da nije ostavljen manevarski prostor za male stilske uzmake.

Puhači u temi "The Kiss Off" i sjajnoj uvodnoj naslovnoj skladbi, orguljaški premazi Chrisa Cacavasa (iz nekadašnjih Green On Red!), te povremeni Eckmanovov mellotron, samo su neki iz arsenala dekoracija koje ih pomiču izvan ograničavajućih okvira surf-rocka, prema Morriconeu, americani i indie-rocku. Nisu to radikalni pomaci, ali čovjeka uvijek vesele.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije