Sasvim iznenada

Basist grupe The Cure sve je iznenadio odlaskom iz benda. Dosta mi je izdaje

The Cure, Robert Smith
Foto: Massimo Barbaglia/KIKA/PIXSELL/KIKA/PIXSELL
1/3
18.08.2021.
u 23:00

Simon Gallup negirao je kako zbog zdravstvenih razloga odlazi iz benda ali nije htio ni detaljnije ulaziti u razloge zbog kojih nakon gotovo 40 godina napušta grupu.

Simon Gallup, basist grupe The Cure sve je iznenadio objavom na svom Facebooku kako nakon gotovo četrdeset godina napušta ovaj poznati bend. - Teška srca javljam vam kako više nisam član grupe The Cure! Sretno svima - napisao je. Obožavatelji su odmah u komentarima počeli postavljati pitanje odlazi li možda zbog zdravstvenih problema ili je nešto drugo razlog, a Simon je odgovorio:

Dobro sam, samo sam se zasitio izdaje. Iz benda još nisu komentirali odlazak svog basista koji s bendom nije bio od samog početka ali pridružio im se ubrzo nakon što su 1979. objavili debitantski album "Three Imaginary Boys" na kojem je basist bio Michael Dempsey. Gallup je već jednom otišao iz benda i to 1982. zbog tenzija s pjevačem Robertom Smithom koji ga je dvije godine kasnije zamolio da se vrati u bend i Simon je od 1984. opet bio basist benda. Posljednji studijski album snimili su 2008. godine, a prije tri godine u intervju koji je dao za Rolling Stone magazin Smith je govorio koliko je Gallup za njega važan član benda.

- Za mene je srce benda uvijek bio Simon i on je moj najbolji prijatelj. On ne voli intervjue niti se voli isticati ali ov vitalnog je značenja za cijeli bend i za naš rad. Nismo uvijek bili u idiličnim odnosima ali usprkos svemu ostali smo prijatelji i mislim da je naša veza neraskidiva - istaknuo je Smith.

VIDEO Vatrena buktinja na poznatom domaćem festivalu: Vjerujemo da je ovo djelo ljubomornog i zlog uma

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:43 19.08.2021.

Obvezno poslušati : The Cult - "She Sells Sanctuary " ..."Rain "...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije